BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDatça açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem----

Datça açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem

Datça açıklarında 5.3 büyüklüğünde deprem
22 Haziran 2021 - 02:38 www.finansgundem.com

Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında meydana gelen depremin büyüklüğünü AFAD 5.3, Kandilli Rasathanesi ise 5.5 olarak duyurdu

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 01.14'te deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili olumsuz bir ihbar yapılmadığı ifade edildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 01.14'te Ege Denizi'nde, Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Deniz yüzeyinin 11,40 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Datça'ya yaklaşık 40 kilometre mesafede olduğu belirlendi. AFAD'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada saat 01.25 itibarıyla bölgeden ulaşan olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi paylaşıldı.

KANDİLLİ'YE GÖRE DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.5

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.5, derinliğini de 12 olarak duyurdu. 

BÖLGEDEKİ DEPREMLERİN NEDENİ

Datça açıklarında bir süredir çok sık meydana gelen depremler bölge halkını tedirgin ederken değişik iddialar da ortaya atıldı. Vatandaşlar bölgedeki yanardağların harekete geçtiği söylentilerini çok sık dile getiriyor. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir de, Datça'dan Yunanistan'a doğru uzanan yay şeklinde volkanların bulunduğunu belirterek yanardağ iddialarının gerçeği yansıtabileceğini açıklamıştı. 

Datça açıklarında bir deprem daha

 

Datça'da depremlerin ardından 'yanardağ' iddiası

 

Prof. Dr. Sözbilir'den Datça'daki depremlere ilişkin açıklama!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)