BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarbe gecesi Hakan Fidan Efkan Ala'yı arayıp ne dedi?----

Darbe gecesi Hakan Fidan Efkan Ala'yı arayıp ne dedi?

Darbe gecesi Hakan Fidan Efkan Ala'yı arayıp ne dedi?
22 Temmuz 2016 - 20:47 www.finansgundem.com

Darbe girişimi gecesine ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Hakan Fidan aradı. Telefonunu açtım, 'Darbe oluyor bizi bombalıyorlar" dedi" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala darbe girişiminin yapıldığı gece yaşananları CNN TÜRK'te anlattı. Darbe girişimi gecesi MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın kendisini aradığını belirten Ala'nın açıklamalarının satır başarı şöyle:

Hakan Fidan'ın telefonunu açtım 'darbe oluyor bizi bombalıyorlar' dedi. MİT'te durum değerlendirmesi için toplantı yapılmış.Darbeciler havada ve karada bana yönelik tedbirler almış. Hava Kuvvetleri Komutanı düğündeyken müdahalede bulunmuş. Galip Mendi'nin zaten son senesiydi Jandarma Genel Komutanı görevi devam etmeyecek.Jandarma, İçişleri Bakanlığı'na bağlanacak.

Darbeciler, Cumhurbaşkanı'nın yurt dışına götürüldüğünü kendi aralarında yazmışlar. Türkiye'nin itibarı artarken bunu yapanları tarih affetmeyecek, en büyük vatan hainliği.Marmaris civarında Cumhurbaşkanı'na suikast düzenlemeye çalışan 17 darbeci kaçak. Kaçak sayısının bin olduğu yönünde ben de bir bilgi yok. Dün akşam bize bir bilgi geldi, her türlü tedbiri aldık.

Bizim en büyük hatamız; ahmaklığı ve aptallığı ciddiye almadık. Gülen yaptığı hakaretle darbeyi itiraf ediyor.

TSK, Genelkurmay Başkanlığı ve kuvvet komutanları durumu ele alınacak. Duruma hakimiz, bunda tereddüt yok. Herkes üzerine düşeni yaparsa rahat uyuruz. 'Bu kadarı da olmaz' demeden her istihbaratı ciddiye almak lazım. Bazı sivil vatandaşlarar asker kıyafeti giydirerek iç savaş ortamı oluşturmak istediler. Darbecilerle hareket eden eski emniyetçiler var, bir kısmı gözaltında bir kısmı kaçtı.MİT saldırısına kadar biz muhalefeti, ondan sonra muhalefet bizi bunlar hakkında dinlemedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)