BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka'da doğalgaz krizi uyarısı----

Danimarka'da doğalgaz krizi uyarısı

Danimarka'da doğalgaz krizi uyarısı
20 Haziran 2022 - 14:16 www.finansgundem.com

Danimarka Sanayi Konfederasyonu yetkilisi Troels Ranis, ülkenin yerel üretim maliyetlerinde artışa ve düzinelerce şirketin kapanmasına yol açabilecek türden bir doğalgaz tedarik kriziyle karşı karşıya olduğu konusunda uyardı.

Danimarka Sanayi Konfederasyonu yetkilisi Troels Ranis, Avrupa genelinde Rusya karşıtı yaptırımlar nedeniyle oluşan doğalgaz kıtlığının Danimarka'ya olan etkilerini değerlendirdi.

Ranis, yaptığı açıklamada "Şüphesiz çok ciddi bir durumdayız ve gerçek bir gaz tedarik krizine girebiliriz. Bu da koruma alamayan şirketlerin tamamen kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu ve bunun maliyetli olabileceği anlamına geliyor" dedi.

Danimarka Enerji Bakanlığı'nın 2022-2023 dönemi için hazırladığı, acil bir durumda doğalgaz tedariki alamayacak 'korumasız şirketler' listesinde 50 kuruluş yer alıyordu.

Ranis, "Doğalgaz fiyatları tekrar kayda değer ölçüde yükseliyor ve bu, Danimarkalı şirketler için üretim yapmayı çok daha maliyetli hale getiriyor ve sonunda mallar daha pahalı hale geliyor" ifadelerini kullandı.

Daha önce Rusya, Finlandiya, Polonya, Bulgaristan, Danimarka ve Hollanda'ya, doğalgaz ticaretinde ödemeyi rubleyle yapmayı reddetmeleri nedeniyle gaz akışını kesmişti.

Almanya'dan doğal gaz tasarrufu için 'kömür' önlemi

 

Alman Bakan'dan gaz uyarısı: Bu kış zor geçecek

 

Gazprom: TürkAkım'da gaz akışı duracak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)