BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka ve Almanya fırtınaya teslim----

Danimarka ve Almanya fırtınaya teslim

Danimarka ve Almanya fırtınaya teslim
06 Aralık 2013 - 00:21 www.finansgundem.com

​Danimarka'da etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle uçak, tren ve otobüs seferleri durduruldu, Almanya'nın kuzeyindeki bazı kentlerde okullar tatil


Almanya ve Danimarka, şiddetli fırtınayla perişan oldu. Danimarka'da öğleden sonra başlayıp etkisini gece saatlerinde artıran fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Şimdiye kadar bir kişinin hayatını kaybettiği fırtına sonucunda ulaşım neredeyse tamamen durdu.

Saatteki hızı batı kıyılarında 160 kilometreyi bulan şiddetli fırtına, Jylland Yarımadası'ndan başlayarak gece saatlerinde bütün ülke genelinde etkili olmaya başladı. Batı ve kuzeydeki kıyılarda deniz seviyesi 2-4 metre arasında yükselirken bazı yerlerde su baskınları meydana geldi.

Lemvig kentinde fırtınanın etkisiyle devrilen bir araçta 72 yaşındaki kadın hayatını kaybetti, başka bir yerde ise bir kişi yaralandı.

Ulaşım felç oldu

Fırtına nedeniyle ülke genelinde ulaşım adeta felç oldu. Jylland Yarımadası'nda Billund Havaalanı uçuşlara kapatıldı. Kopenhag Kastrup Havalimanı'nda ise akşam saatlerinden itibaren çok sayıda uçuş ya iptal edildi ya da uçaklar başka havaalanlarına yönlendirildi. Ancak saat 21.00'den sonra havalimanı saat 06.00'ya kadar kapatıldı.
Danimarka'yı İsveç'e bağlayan Kopenhag-Malmö arasındaki Öresund Köprüsü başta olmak üzere deniz üzerinden ulaşımı sağlayan büyük köprüler de ulaşıma kapatıldı. Ülke genelinde tren seferleri durdurulurken başkent Kopenhag'da banliyö trenleri de çalışmıyor. Metronun işlediği kentte otobüsle toplu taşıma ise sınırlı şekilde sürdürülüyor.
Bu arada acil olmadıkça dışarı çıkılmaması duyurusunu yapan polis, 28 Ekim'deki fırtınada acil durum telefonlarının kilitlendiğini belirterek, hatların işleyebilmesi için çok acil durumlar dışında bu telefonların aranmaması çağrısında bulundu.

Fırtına uyarısı sürüyor

Almanya'nın kuzeyini etkisi altına alan şiddetli fırtına hayatı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, Hamburg Havaalanı'nda birçok uçak seferi iptal edildi, iniş ve kalkışlar yapılamadı, yolcular saatlerce beklemek zorunda kaldı. Söz konusu bölgelerde birçok tren seferi de durduruldu, şiddetli rüzgar sebebiyle ağaçlar devrildi.

Ülkenin kuzeyinde fırtına uyarısı bugün de devam ederken, okullar tatil edildiği duyuruldu. Alman Meteoroloji Dairesi de Kuzey Denizi’ndeki Sylt Adası'nda rüzgar hızının saatte 148 kilometreye ulaştığını bildirildi. Fırtına ile yağan yağmur sebebiyle nehirlerdeki su seviyesinin önemli ölçüde artabileceği ifade ediliyor.

Elmshorn kentinde fırtınanın etkisiyle devrilerek rayların üzerine düşen ağaca banliyö treninin çarpması sonucu makinistin hafif yaralandığı kaydedildi.

Rostock kenti yakınlarındaki A20 otoyolunda aniden yağan kar ve karla karışık yağmurdan dolayı kazaların meydana geldiği belirtildi. Bir kişinin otomobilde sıkışıp kaldığı ifade edilirken, A20 otoyolunun enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları sebebiyle trafiğe kapatıldığı bildirildi.

Başkent Berlin’de de hissedilen fırtına hasara yol açtı. Frohnau semtinde devrilen bir ağaç evin üzerinde düşerken, Weissensee ilçesinde bir okulun çatısının uçtuğu kaydedildi.

Bremen Emniyet Müdürlüğü de Weser Nehri yakınlarında bulunan bölgelerdeki binalarda oturanları sel tehlikesine karşı evlerini terk etmeleri çağrısında bulundu.

Öte yandan, Weser Nehri'nde su seviyesinin artmaya devam etmesi durumunda yarın oynanacak Werder Bremen-Bayern Münih karşılaşmasının da iptal edilebileceği belirtildi.

Bremen’deki Weser Stadı’nın nehre yakın bir yerde bulunmasından dolayı muhtemel bir su baskınında stadın da sular altında kalabileceği, önlem olarak şimdilik stadın giriş bölümündeki eşyaların bir üst kata çıkarıldığı ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)