BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka iki doz aşı yaptıranlara kapılarını açıyor----

Danimarka iki doz aşı yaptıranlara kapılarını açıyor

Danimarka iki doz aşı yaptıranlara kapılarını açıyor
14 Nisan 2021 - 11:49 www.finansgundem.com

AB üyesi Danimarka, korona virüs aşısının iki dozunu da yaptıranlara sınırlarını açma kararı aldı. Karar şimdilik AB üyeleri ve Schengen Bölgesi ülkeleriyle sınırlı kalacak.

Bazı işletmelerin müşterilere yeniden açılmasını sağlayacak pasaport programını başlatan ilk ülkelerden olan Danimarka şimdi de sınırlarını AB üyeleri ve Schengen Bölgesi ülkelerine açma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı, bu ülkelerden korona virüs aşısı olan herkesin mayıstan itibaren Danimarka'ya girebileceğini duyurdu.
Parlamentoda dün kabul edilen karara göre sınırlar 21 Nisan'da aşamalı olarak açılmaya başlanacak. 1 Mayıs itibarıyla da vaka sayılarının görece az olduğu AB üyeleri veya Schengen Bölgesi ülkelerinden, turistler de dahil olmak üzere, aşının iki dozunu da olmuş kişiler Danimarka'ya kabul edilecek. Negatif korona virüs testi sonucu talep edilmeyecek, karantina zorunluluğu da olmayacak.

Ay başında 'Coronapas' uygulamasının başlatıldığı Danimarka'da aşının iki dozunu da olanlar ve testi negatif çıkanlar belirli işletmelere girebiliyor.

Moderna: Geliştirdiğimiz aşı tüm korona türlerine karşı yüzde 90 etkili

 

İngiltere’de aşı sırası 45-49 yaş aralığında

 

Danimarka'da kapalı sektörlere "korona karnesi" şartı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)