BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemModerna: Geliştirdiğimiz aşı tüm korona türlerine karşı yüzde 90 etkili----

Moderna: Geliştirdiğimiz aşı tüm korona türlerine karşı yüzde 90 etkili

Moderna: Geliştirdiğimiz aşı tüm korona türlerine karşı yüzde 90 etkili
14 Nisan 2021 - 09:16 www.finansgundem.com

ABD merkezli ilaç şirketi Moderna yaptığı açıklamada, yeni tip korona virüse karşı geliştirdiği aşısının Kovid-19’un tüm türlerine karşı yüzde 90, şiddetli enfeksiyon durumlarına karşı ise yüzde 95 etkili olduğunu duyurdu.

Bu yeni sonuçlar, Amerika Birleşik Devletleri'nde 30.000'den fazla gönüllünün katılımıyla devam eden aşının klinik çalışmalarının üçüncü aşamasından geldi. Ancak aşının ana etkinlik oranı, Aralık ayında The New England Journal of Medicine dergisinde yayınlanan yüzde 94,1 etkinlik oranına göre hafif bir düşüş gösteriyor.

Biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından yapılan basın açıklamasında, aşının etkinliğinde görülen düşüşün sebebine ilişkin bir açıklamada bulunulmadı. Ancak bu durum, aşının ürettiği antikorlardan etkilenmeyen yeni mutasyonların ortaya çıkmasından kaynaklanıyor olabilir.

Şirket, virüsün mutasyona uğramış varyantlarına yönelik koruma sağlayacak destekleyici iki tür aşı üzerinde çalışıyor. Yapılan açıklamada, fareler üzerinde yapılan deneylerin, söz konusu aşıların artan bir bağışıklık etkisi sağladıkları belirtildi. Çalışmanın sonuçları dün bilimsel sitelerde yayınlandı ve bilim adamlarının incelemelerini bekliyor.

Moderna CEO’su Stephane Bancel şunları söyledi:

“Varyantlara özel aday aşılarımızın klinik denemelerinin öncesinde alınan veriler, yeni ortaya çıkan varyantları yaygın olarak ele alabileceğimize yönelik güven veriyor.”

Şirket, 12 Nisan itibariyle 117 milyonu ABD’de olmak üzere dünya çapında 132 milyon doz aşı teslim edildiğini belirtti.

Moderna, Mayıs ayı sonuna kadar 100 milyon doz ve Temmuz ayında da 100 milyon doz daha teslim etme yolunda ilerliyor.

Şirket, aşının 12 ila 17 yaş arasındaki çocuklar üzerinde klinik denemeleri için 3 bin ABD’li gönüllünün kaydını aldı, 6 aydan 11 yaşına kadar olan çocuklara yönelik yapılan pediatrik deney için belirlenen 6 bin 750 katılımcı için ise ABD ve Çin’de kayıt almaya devam ediliyor.

Moderna'nın Kovid-19 aşısı bebekler de denemeye başladı

 

Moderna’nın aşısı deri üzerinde enflamasyona yol açabilir

 

İngiltere'de Moderna'nın dağıtımı başladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)