BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDaniel Kasırgası Libya'yı vurdu: Uluslararası yardım çağrısı yapıldı----

Daniel Kasırgası Libya'yı vurdu: Uluslararası yardım çağrısı yapıldı

Daniel Kasırgası Libya'yı vurdu: Uluslararası yardım çağrısı yapıldı
11 Eylül 2023 - 23:42 www.finansgundem.com

Libya Başbakanı Dibeybe, Daniel Kasırgası'ndan zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu

Yunanistan'ın ardından Libya'yı da vuran Daniel Kasırgası'nın yol açtığı şiddetli yağışlarda can kaybı korkunç sayılara ulaştı. Libya'nın doğusundaki hükümetin Başbakanı Usame Hammad ülkeyi vuran yağışlara ilişkin olarak, Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi. Hükümetin İçişleri Bakanı Ebu Zeribe ise selde 7 bin kişinin kayıp olduğunu ifade etti. Öte yandan Libya Başbakanı Dibeybe de, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısı yaptı.

4 BÖLGEDE SEL FELAKETİ

Yunanistan'da 15 kişinin ölümüne yol açan Daniel Kasırgası, hafta sonu Libya'da etkili olmaya başladı. Olağanüstü hal ilan edilen Derna, Bingazi, Sousse ve Al-Marj bölgesinde fırtınanın yol açtığı şiddetli yağışlar sel felaketine neden oldu.

2 BİNDEN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 7 BİN KİŞİ KAYIP

Ülkenin batısında yer alan Misrata kenti de sele teslim oldu. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda sel nedeniyle en az 150 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti. Öte yandan son yapılan açıklamada ise Libya'nın doğusundaki "hükümetin Başbakanı" Usame Hammad, Derne kentindeki selde ölenlerin sayısının 2 bini geçtiğini söyledi. Hükümetin İçişleri Bakanı Zeribe ise sel nedeniyle 7 bin kişinin kayıp olduğunu ifade etti.

LİBYA BAŞBAKANI ÇAĞRI YAPTI

Libya Başbakanı Abdülhamid Muhammed el-Dibeybe, selden zarar gören bölgeler için uluslararası yardım çağrısında bulundu.

"ULUSLARARASI MÜDAHALEYE İHTİYACIMIZ VAR"

Libya'nın Derne kentinin Belediye Meclis Üyesi Ahmed Emdur da, Facebook sayfasından yaptığı açıklamada, Derna'da çok sayıda bina ve konutun tamamen sular altında kaldığını; altyapının sel sularıyla sürüklendiğini, ana yolların yıkıldığını, kamu ve özel mülklerde önemli kayıpların olduğunu belirtti. Emdur, "Derne yıkık bir kent haline geldi. Acilen uluslararası müdahaleye ihtiyacımız var. Deniz yollarının acilen açılmasını gerekiyor. Çünkü kente ulaşan tüm kara yolları yıkıldı, sadece tek bir yol kaldı. Ondan da geçiş zor." ifadelerini kullandı.

ACİL MÜDAHALE EKİBİ GÖREVLENDİRİLDİ

Birleşmiş Milletler (BM) Libya İnsani Yardım Koordinatörü Georgette Gagnon ise X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "ülkenin doğu bölgelerini etkisi altına alan Daniel fırtınasının yıkıcı etkilerinden derin üzüntü duyduğunu" ifade ederek, Libya'nın doğusundaki yerel otoritelerin ve ortaklarının desteklenmesi adına hazırlık yapılması için acil müdahale ekibini görevlendirdiğini belirtti.

MISIR'A DOĞRU İLERLİYOR

Sel bölgesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, okul ve iş yerleri ile 4 büyük petrol limanı da kapatıldı. Kasırganın bugün itibarıyla Mısır'da da etkili olması bekleniyor.

ABD'de Hilary Kasırgası alarmı

 

Libya ve Tunus Merkez Bankası Başkanları bir araya geldi

 

İsrailli mevkidaşı ile görüşen Libya Dışişleri Bakanı açığa alındı

 

AB tarihinin en büyük yangını: Yunanistan 13 gündür alevler içinde!

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)