BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDaly: Faiz oranları düşürülmemeli----

Daly: Faiz oranları düşürülmemeli

Daly: Faiz oranları düşürülmemeli
15 Nisan 2024 - 09:31 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Daly, faiz oranlarının henüz düşürülmemesi gerektiğini söyledi ve enflasyonun yüzde 2'ye inmesi için yapılacak daha çok işin olduğunu vurguladı.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Cuma günü yaptığı açıklamada, enflasyonun Fed'in yüzde 2 hedefine doğru ilerlediğinden emin olmak için hala "yapılacak çok iş" olduğunu ve faiz oranlarını düşürmek için "kesinlikle" aciliyet olmadığını söyledi.

Daly, bölgesel Fed bankasında düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, "Politika şu anda iyi bir yerde ve bir faiz indirimini düşünmeden önce enflasyonun fiyat istikrarı tanımımız olan yüzde 2'ye inme yolunda ilerlediğinden tamamen emin olmam gerekiyor" dedi.

İşgücü piyasasının güçlü olması ve enflasyonun geçen yıla göre daha yavaş düşmesi nedeniyle Fed'in enflasyonu düşürmek için "gerektiği sürece" mevcut duruşunu koruyacağını söyledi.

Daly, "Bana göre politika faizini ayarlamak için kesinlikle bir aciliyet yok" diyerek bu hafta birçok meslektaşının da dile getirdiği bir düşünceyi yineledi.

Goolsbee: Enflasyon okumada PCE, TÜFE'den daha verimli

 

Villeroy: Haziran ayında bir Faiz indirimi olasılığı arttı

 

Çin MB politika faizini sabit tuttu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)