BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiVilleroy: Haziran ayında bir faiz indirimi olasılığı arttı----

Villeroy: Haziran ayında bir faiz indirimi olasılığı arttı

Villeroy: Haziran ayında bir faiz indirimi olasılığı arttı
15 Nisan 2024 - 07:42 www.finansgundem.com

ECB Yönetim Konrseyi üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, faiz indirimi ve enflasyon hakkında açıklamalarda bulundu. Villeroy, ''Sürprizler olmazsa, Haziran toplantımızda ilk faiz indirimine karar vermeliyiz.'' dedi

ECB Yönetim Konrseyi üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyonla mücadeleyi kazandığından giderek daha fazla emin olduğunu ve bunun da Haziran ayında bir faiz indirimi olasılığını artırdığını söyledi.

ECB geçen hafta faiz oranlarını rekor seviyede tuttu ancak inatçı bir şekilde yüksek seyreden ABD enflasyonu Federal Rezerv'in yakın takibe geçmesini engelleyebilecek olsa da Haziran ayından itibaren Faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğinin sinyalini verdi.

Villeroy, "Sürprizler olmazsa, Haziran toplantımızda ilk faiz indirimine karar vermeliyiz. Gerçekten de enflasyondaki düşüş konusunda kendimize olan güvenimiz giderek artıyor. Faiz oranı aracı enflasyona karşı etkili bir silah olmuştur. Bu oranı %4'e çıkarmak zorunda kaldık ama bu oran %5.5 olan ABD'den daha düşük" dedi.

Çin MB politika faizini sabit tuttu

 

Altın rekor seviyesine yakın seyretti

 

Asya borsaları Ortadoğu'daki gerilimin etkisiyle düşüşte

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)