BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Artan konut maliyetleri enflasyonu artırıyor----

Daly: Artan konut maliyetleri enflasyonu artırıyor

Daly: Artan konut maliyetleri enflasyonu artırıyor
07 Mart 2024 - 04:41 www.finansgundem.com

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, artan konut maliyetlerinin daha yüksek enflasyona katkıda bulunduğunu söyledi ve sektörü "bozuk" olarak nitelendirdi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD para politikasının "iyi bir yerde" olduğunu ve Fed'in önündeki zorluğun, faiz oranlarını çok uzun süre bekletmediğinden ya da çok erken düşürmediğinden emin olmak için politikayı kalibre etmek olduğunu söyledi.

Daly, "Hedefimiz her zaman şuydu: fiyat istikrarını olabildiğince nazik bir şekilde yeniden sağlamak; bunu yapma yolundayız, ancak işimiz bitene kadar pes etmeyeceğiz. Tabiri caizse dizginleri bırakarak ve politikanın gevşemesine izin vererek ya da kendimizi aşıp zafer ilan ederek enflasyonu çok yüksek bırakmak istemiyoruz: henüz o noktada değiliz" dedi.

Daly, kısmen arz eksikliğinden kaynaklanan konut fiyatlarının Fed'in %2' enflasyon hedefinin ötesine geçmesine yardımcı olduğunu söyledi.

"Artan konut maliyetleri, enflasyonu artırarak ve satın alınabilirliği kötüleştirerek bu özlemlerin temel itici gücü oldu" diye konuşanDaly, Fed'in yüksek faiz oranlarının da konutların daha az satın alınabilir olmasına katkıda bulunduğunu ancak bu politikanın geçici olduğunu vurguladı.

Fed Başkanı Powell'dan ABD'deki bankalara ilişkin açıklama

 

Fed, Bej Kitap raporunu yayımladı

 

ABD'de açık iş sayısı beklentilerin altında kaldı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)