BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDahilde işleme izinlerine ek süre imkanı----

Dahilde işleme izinlerine ek süre imkanı

Dahilde işleme izinlerine ek süre imkanı
05 Kasım 2021 - 11:11 www.finansgundem.com

İhracat taahhüt hesabı henüz kapatılmamış dahilde işleme izin belgeleri ve dahilde işleme izinleri için 31 Aralık'a kadar Ticaret Bakanlığı'na müracaatta bulunulması kaydıyla, 2 ayı geçmemek üzere ilave süre imkanı tanındı.

Ticaret Bakanlığı'nın "Dahilde İşleme Rejimi Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Ortaya çıktığı günden bu yana yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sadece toplum sağlığını değil aynı zamanda küresel ticareti de etkilerken, salgını önlemek amacıyla alınan karantina tedbirleri, mesai kısıtlamaları, eşyaların taşındığı sınır kontrollerinin artması gibi uygulamalar devam ediyor.

Dahilde İşleme Rejimi kapsamında ek süre verilmesi yönünde Bakanlığa iletilen talepler doğrultusunda yapılan değişiklikle, bugünden önce düzenlenmiş ve ihracat taahhüt hesabı henüz kapatılmamış dahilde işleme izin belgeleri/dahilde işleme izinleri ile ihracat taahhüt hesabı müeyyideli olarak kapatılmış ancak müeyyidesi kısmen de olsa tahsil edilmemiş olan dahilde işleme izin belgelerine/dahilde işleme izinlerine 31 Aralık'a kadar, Bakanlığa müracaatta bulunulması kaydıyla, 2 ayı geçmemek üzere ilave süre imkanı getirildi.

Öte yandan Bakanlığın bazı ürünlere yönelik üretici belge ibrazını içeren "İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" ile gümrüklerdeki menşe belgelendirmelerine yönelik yönetmelik değişikliği de Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Akbank’tan dış ticaretin dijitalleştirilmesinde büyük adım

 

FETÖ e-ticaretle para topluyor

 

Erdoğan: Çad ile ticaret hacmimizi 500 milyon dolara çıkarmak istiyoruz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)