BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhuriyetçilerin son sağlık reformu teklifi açıklandı----

Cumhuriyetçilerin son sağlık reformu teklifi açıklandı

Cumhuriyetçilerin son sağlık reformu teklifi açıklandı
14 Temmuz 2017 - 01:23 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri McConnell liderliğinde müzakere edilen ve Obamacare'in yerini alacak yasa teklifinin yeni versiyonunu yayınladı. Daha önceki tasarı AHCA, son anda Senato'dan geri çekilmişti

Cumhuriyetçi senatörler, Obamacare’e alternatif hazırladıkları ikinci sağlık reformu teklifini kamuoyuyla paylaştı.

ABD Senatosu Bütçe Komisyonu, Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri Mitch McConnell liderliğinde müzakere edilen yasa teklifinin yeni versiyonunu yayınladı.

"Daha İyi Sağlık Hizmetleri Uzlaşma Yasası (BCRA)" isimli 172 sayfalık tasarı, Cumhuriyetçi senatörlerin eski Başkan Barack Obama’nın halk arasında kendi adıyla anılan Düşük Maliyetli Sağlık Sigortası Yasası’nı (Obamacare) değiştirmek için hazırladıkları ikinci yasa teklifi olma özelliğini taşıyor.

ABD Temsilciler Meclisi de Amerikan Sağlık Hizmetleri Yasası (AHCA) başlığıyla iki ayrı tasarı düzenlemiş ve bunlardan sonuncusunu mayıs başında kabul etmişti. Buna karşın, Cumhuriyetçi senatörler, Temsilciler Meclisi'nden geçen tasarının Senato'da yeterli desteği bulamayacağı için kendi önergelerini hazırlama kararı almışlardı.

Yeni versiyondaki değişiklikler

BCRA’nın yeni versiyonu, Teksas Senatörü Ted Cruz tarafından önerilen değişiklik doğrultusunda sigorta şirketlerine Obamacare’in kriterlerini karşılamayan daha dar kapsamlı ve daha ucuz poliçe planları satmasına izin verilmesini içeriyor.

Cruz, yeni tasarıya ilişkin açıklamasında, “Bir araya gelmek, partimizi birleştirmek ve tasarının yasalaşması için en az 50 senatörün desteğini almak konusunda ciddi ilerleme kaydettiğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Tasarının yeni versiyonu, eyaletlere sağlık harcamaları için verilecek 100 milyar dolarlık finansmanın, 170 milyar dolara çıkarılmasını da öngörüyor.

Ayrıca, ülkede krize dönüşen opiyat türü ilaçlara yönelik bağımlılıkla mücadeleye 45 milyar dolar ayrılmasını sağlayacak yeni tasarı, Cumhuriyetçilerin Obamacare çerçevesinde zenginlerden alınan bazı vergilerin iptal edilmesi konusunda geri adım attığını ortaya koydu. Buna göre, varlıklı Amerikalılar net yatırım vergisi ve ek Medicare sigorta vergisini ödemeye devam edecek.

Kaderini, CBO'nun analizleri belirleyebilir

Senato Genel Kurulu’nda ne zaman oylanacağı henüz bilinmeyen sağlık sigortası tasarısının kabul edilmesi için en az 51 oya ihtiyaç olacak. Bu, Senatodaki 100 sandalyeden 52'si ile çoğunluğu elinde tutan Cumhuriyetçilerin en fazla 2 fire verebileceği anlamına geliyor.

Yasa tasarısı, yapılacak oylamada 50 “evet”, 50 “hayır” oyu alırsa, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence eşitlik durumunu bozmak için oy kullanma hakkı kazanıyor.

Beyaz Saray’ın Obamacare’i iptal etmeyi ne kadar arzuladığı bilindiği için böyle bir durum gerçekleşirse Pence’in tasarıya “evet” diyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Öte yandan, bazı Cumhuriyetçi senatörlerin tasarıya desteği ne kadar Amerikalıyı sigortasız bırakacağına bağlı olabilir.

Kongresi Bütçe Ofisi’nin (CBO) son sağlık sigortası tasarısı hakkında yapacağı analizler, bu soruya ışık tutacak. Söz konusu analizleri içeren CBO raporunun haftaya yayınlanması bekleniyor. CBO, bir önceki yasa tasarısının ülkedeki sigortasız birey sayısını 22 milyon daha artırabileceğini açıklamıştı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)