BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhuriyet davasında ara karar! 7 isme tahliye----

Cumhuriyet davasında ara karar! 7 isme tahliye

Cumhuriyet davasında ara karar! 7 isme tahliye
28 Temmuz 2017 - 19:10 www.finansgundem.com

Cumhuriyet Gazetesi davasında, 7 isim hakkında tahliye kararı çıktı 7 kişi yeni günün ilk dakikalarında Silivri Cezaevi'nden tahliye edildiler. Tahliye edilen Cumhuriyet çalışanlarını cezaevi önünde aileleri ve arkadaşları karşıladı

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında, "PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin açılan davada mahkeme ara kararlarını açıkladı.

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart, yazar Hakan Kara, gazete yöneticisi Önder Çelik, okur temsilcisi Güray Öz, gazete avukatları Bülent Utku ve Mustafa Kemal Güngör, Kitap eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay'ın tahliyesine karar verdi.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, yayın danışmanı ve yazar Kadri Gürsel, gazeteci Ahmet Şık hakkında ise tutukluluğa devam kararı verildi.

Mahkeme ayrıca tahliye edilen 7 isim hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı verdi.



GECE YARISI TAHLİYE

Tahliye kararı verilen Cumhuriyet gazetesi çalışanları gece yarısından sonra Silivri Cezaevi'den tahliye oldular. Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Tekinöz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Karasinir cezaevi önnüde aileleri, yakınları ve arkadaşları karşıladı.

Cezaevi önünde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan çizer Musa Kart, hukuksuz şekilde 9 tutuklu kaldıklarını söyleyerek, "Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık. Bu duygularla yaşayamazdık. Cumhuriyet'i FETÖ terör örgütü ile irtibatlandırmak isteyen iddianame düşmüştür. Savunmam da ifade ettim; bu iddianame düşmüştür. Ama mizahı zerafet ölçülerinde çerçevesinde yapanlar bilirler ki düşene dokunulmaz" dedi.

DURUŞMA 11 EYLÜL'E ERTELENDİ

Duruşma 11 Eylül 2017 tarihine ertelendi. Mahkeme Başkanı, "Bu davayı bu yıl içerisinde bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Mahkeme diğer ara kararlarda ise Can Dündar ile İlhan Tanır hakkındaki yakalama kararının beklenmesine, ifade veren tutuksuz sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Tutuksuz yargılanan gazeteciler Aydın Engin ve Hikmet Çetinkaya hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Mahkeme Cumhuriyet Vakfı ve Yenigün Holding'in Türk Ticaret Kanununun koşullarına uyup uymadığı, satılan gayrimenkullerden elde edilen bedellerin ne şekilde tasarruf edildiğine ilişkin bilirkişi raporunun alınmasına karar verdi.

Mahkeme ayrıca Ahmet Şık'ın savunması için savunma sınırını aşıp suç unsuru taşıyabileceğini gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunulmasını karara bağladı.

DURUŞMALAR SİLİVRİ’DE GÖRÜLECEK

Mahkeme, yoğun katılım nedeniyle bir sonraki duruşmaların Silivri’de devam etmesine karar verdi.

Karar sonrası Ahmet Şık, "Çıkan karar diyor ki, size diz çöktüreceğiz. Şunu bilsinler bütün zorbalar, tetikçileri, bütün kurumları ve kişileri ile ve haysiyet yoksunu organize kötülük örgütünün bütün kurum ve elemanları bilsinler, kendi adıma söylüyorum ama diğer arkadaşlarım da dahil bugüne kadar sadece ben anne babamın elini öpmek için eğildim. Bundan sonra böyle devam edeceğim" dedi.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ ÖNÜNDE PROTESTO

Cumhuriyet davasında karar günü

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkındaki karar Çağlayan Adliyesi önünde toplanan grup tarafından protesto edildi. Savunma avukatları adına açıklama yapan Bahri Belen, Cumhuriyet gazetesi iddianamesini haksız olarak niteleyerek hukuk güvenliğini ortadan kaldırdığını söyledi. Belen, “Hepsinin tahliye kararını verebilmek öyle kolay değildi. İnanıyorum ki bu süreç bir süre sonra erecek. Bu dünden belliydi, bugün bununla ilgili ilk adım atıldı. Katedilen mesafeye ve şu dayanışmaya sevinmeliyiz." ifadelerini kullandı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise "O iddianameleri tarihte kimse görmeyecek ama bu savunmaları tarih mutlaka yazacaktır." dedi. Basın açıklamasına CHP Milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu, Utku Çakırözer, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, gazeteciler ve vatandaşlar katıldı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)