BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKM'den çıkış süreci başladı----

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKM'den çıkış süreci başladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: KKM'den çıkış süreci başladı
23 Ekim 2023 - 21:04 www.finansgundem.com

12. Kalkınma Planının görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı. Burada söz alan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Atılan adımlarla KKM'den çıkış süreci başladı" dedi

Kurda herhangi bir hedef ve tahminleri olmadığını, serbest kur rejimi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkş süreci devam edecek. Bankacılık sistemi KKM'den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek" dedi.

12. Kalkınma Planının görüşmelerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda başlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kur korumalı mevdaut (KKM) ve kurma ilgili açıklamalar yaptı.

"ÇİN HARİÇ, DİĞER ÜLKELER TÜRKİYE'NİN GERİSİNDE KALDI"

KKM için son dönemde atılan adımlarla çıkış sürecinin başladığına dikkat çeken Yılmaz, "Finansal Piyasalarda istikrarsızlığa yol açmadan çıkş süreci devam edecek. Bankacılık sistemi KKM den çözülen kaynağı TL cinsi mevduata yönlendiriyor ve devam edecek. Çin hariç gelişmekte olan ülkelerin gelişme hızı Türkiye’nin gerisinde kaldı" diye konuştu.

"SERBEST KUR REJİMİ VAR"

Yılmaz kur hedefi ve tahminlere ilişkini olarak da kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığının altını çizerek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu önümüzdeki dönemde böyle hareketlilik beklemiyoruz. Teknik ve siyasi olarak beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, nominal değil reel kur üzerinden değerlendirme yaptıklarının belirterek, "Gelişmekte olan ülkelerin para değeri uzun dönemde değer kazanır, kaybetmez" dedi.

Bakan Şimşek: Gabar petrolü cari açığı kalıcı olarak azaltacak

 

Almanya'dan Türkiye'ye 'üst düzey' ekonomi ziyareti

 

KKM hesaplarında gerileme hızlandı

 

KKM'nin bütçeye maliyeti belli oldu

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nihat t.24 Ekim 2023 18:44

    Kur korumadan kimsenin çıktığı yok adama deli derler yüzde 40 eksi negatif faiz ver halkın birikimini erit sonrada kur korumadan çıkış var diyerek yanlış yakışıksız hic yakışmayan spekülasyon akıl alır gibi değil

  • F:G OKURU24 Ekim 2023 12:53

    Daha önceki halefi KKM'de yükseliş sürüyor diyerek seviniyordu. Şimdiki hükümet ise KKM'den çıkışlar devam ediyor diye seviniyor. Kendi başarısız politikalarını vatandaşın sırtına yükledi utanmazlar.

  • Bir vatandaş24 Ekim 2023 21:06

    Abi o kadar haklısınki ne desem boş önce övdüler çok şükür büyük girişler var diye şimdide çok şükür büyüm çıkışlar var diyolar abi…