BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan terhis süresini 1 ay uzatan kararı imzaladı----

Cumhurbaşkanı Erdoğan terhis süresini 1 ay uzatan kararı imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan terhis süresini 1 ay uzatan kararı imzaladı
17 Nisan 2020 - 04:28 www.finansgundem.com

Korona virüs önlemleri kapsamında askerlerin terhis tarihlerinin bir ay uzatılması kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalandı, Resmi Gazete'de yayımlandı

Terhislerin 1 ay ertelenmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 1 Kasım 2019-1 Aralık 2019 tarihleri arasında silah altına alınan erbaş ve erlerin askerlik hizmet süresi bir ay uzatılacak.

Korona virüs önlemleri nedeniyle askerlerin terhis tarihlerinde değişiklik olması bekleniyordu. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, geçtiğimiz günlerde askerlik celp ve terhis tarihleriyle ilgili bir açıklama gerçekleştirdi. Bakan Akar'ın açıklamasından sonra askerliğin bir ay uzatılması Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,açıklamasında, "Bugüne kadar Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde gözümüz gibi sakındığımız Mehmetçik ile yeni gelecek evlatlarımızın salgına karşı korunması maksadıyla daha önce kritik dönemlerde uyguladığımız gibi nisan ayında askere alınacak 53 bin yükümlü gencimizin silah altına alınmasının ertelenmesinin, birliklere yeni er gelmeyeceği için de Kasım 2019 celp döneminde silah altına alınanların hizmet süresinin bir ay uzatılmasının ve bir ay sonra konunun yeniden incelenmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)