BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuştu----

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti grup toplantısında konuştu
14 Ocak 2020 - 12:31 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya meselesinde kendisine destek veren Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Deniz Baykal'a teşekkür etti

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları

*Türkiye'ye diz çöktürmek, milletimizin zihnine ve bedenine pranga vurmak için her şeyi denediler, ama hamdolsun başaramadılar.

*Başka bir ülkenin başına gelse asla altından kalkamayacağı nice badireyi, milletimizle birlikte göğüsledik ve etkisiz hale getirdik.

*Bölgemizde, Türkiye'yi dışarıda bırakmaya, hakkımızı ve hukukumuzu gasp etmeye yönelik her oyunu, çok daha büyük hamlelerle boşa çıkarmayı sürdürüyoruz.

*Suriye'den Libya'ya kadar, sınırlarımız dışında attığımız adımlar da, kendi güvenliğimiz ve çıkarlarımızı korumaya, dostlarımızın ve kardeşlerimizin mağduriyetini engellemeye yöneliktir.

*Tarihinin hiçbir döneminde sömürge, katliam, zulüm, mazlumu ezme, güçlüye teslim olma lekesi bulunmayan bir millet olarak, bize yakışan tavır ne ise, onu ortaya koyuyor, onu sergiliyoruz.

*İdlib'de bundan önceki ateşkesleri bozan hep rejimdi. Ama bu defa durum farklı. Gerekirse bizzat önlemeye kararlıyız.

*Darbeci Hafter'in ortaya koyduğu şartlar darbeci Hafter'in gerçek yüzünü gösterdi.

DENİZ BAYKAL’A TEŞEKKÜR ETTİ

*Libya’yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. Libya’nın daha önceden yanında olmalıydık” sözlerine değinen Erdoğan “Deniz Baykal’a Libya konusunda gösterdiği devlet adamı tavrı için teşekkür ediyorum.

*Doğu Akdeniz’de herkes var Türkiye yok diyen birilerini bugün buna karşı çıkıyorsa da işte böyle vicdanlı siyasetçiler yapılan işin hakkının maalesef ancak teslim edebiliyor.

*Tarih bu kritik dönemde imin nerede durduğunu, kimin zalimlerin safında yer aldığını kaydediyor. Evlatlarımıza bırakacağımız en şerefli mesaj verdiğimiz bu destansı mücadeledir.

*Amerika’dan Rusya’ya herkesin içinde olduğu Suriye sahasında en küçük bir kazanım için bile büyük mücadeleler vermek gerekiyor.

*Terör örgütlerini sınırlarımızdan uzaklaştırmakla sorunlarımzı tamamen çözmediğimizin farkındayız. Ama ilk aşamayı tamamladık.

*Şimdi terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmak için uğraşıyoruz.

*Türkiye olarak imzaladığımız mutabakat metinlerinde bize verilen sözlerin tam manasıyla yerine getirilmesi şartıyla biz ahdimize bağlıyız: Bize verilen sözler ile sahadaki durum arasında yer yer oldukça ciddi düzeylere varan farklılıklar bulunuyor.

*Muhataplarımıza ülkemize yönelik tehditlerin sürmesi halinde harekâtlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğimizi söylüyoruz.

*Rejimi kan dökmekten vazgeçirmek herkesin sorumluluğudur. Gerekirse bunu bizzat engellemekte kararlıyız.

*Libya’da yaşananlara kayıtsız kalamayız. Libya’yı kana ve ateşe bulayanlar ülkemize karşı kinlerini de sergiliyor.

*Ateşkesi yazılı hale getirmek amacıyla dün Moskova’da yapılan görüşmelerde Trablus hükümeti uzlaşmacı tavır sergiledi. Bu tutuma rağmen darbeci Hafter ateşkesi imzalamaya yanaşmadı.

*Önce evet dedi, sonra ne yazık ki Moskova’yı terk etti, Moskova’dan kaçtı ve imzalamadı. Ama heyetimiz oradaki dürüst duruşunu sergileyerek imzasını arkadaşlarımız attı ve şu anda belge evrak her şey bizim elimizde.

*Biz görevimizi yaptık, bundan sonrası sayın Putin ve onun ekibine ait. Biz hiçbir zaman söylediğimiz sözü inkar etmeyiz.

*Hafter’in ortaya koyduğu şartlar gerçek yüzünü gösteriyor. Daha önceki anlaşmalarda sicilinin hiç de iyi olmadığını gayet iyi biliyoruz.

*Bugün ateşkesi reddetmesi bizi hiç de şaşırtmadı. Ancak bu defa geçmişten farklı olarak işin içinde Türkiye var.

*Dün Moskova’da yürütülen görüşmelerin, darbeci Hafter’in gerçek yüzünü göstermesi bakımından olumlu buluyoruz.

‘KANAL İSTANBUL’ TARTIŞMASI

*Sözlerimin başında dünyadaki mücadelenin artık iç politika, dış politika ayrımını ortadan kaldırıldığını söylemiştim. Kanal İstanbul tartışmlası, ülkemizde icraat yapanlarla tek misyonu yapılanları engellemek olanlar arasındaki farkı bir kez daha göstermiştir.

*15 Temmuz Şehitler Köprüsü inşa edilirken, Kanal İstanbul’a verdikleri tepkinin kelimesi kelimesine aynısını söylemişlerdir.

Emin olun Kanal İstanbul’a karşı çıkanların bu konu hakkında en küçük fikirleri de bulunmuyor.

*Bu işin ne olduğunu biz de arkadaşlarımız da defaatle anlattık. Şimdi Kanal İstanbul’un ne olduğunu bir kez daha anlatayım ki sonra haberimiz yoktu demesinler.

*İstanbul Boğazı, yılda ortalama 45 bin geminin geçtiği günde 500 bin kişinin taşındığı üzerimizdeki yük ve insan trafiği baskısının her geçen yıl arttığı bir yer haline gelmiştir.

*Montrö’ye göre boğazdan geçen gemiyi engelleme hakkımız bulunmuyor. Kazaları önlemede yetersiz kalıyor. Şehrin iki yakası arasındaki deniz trafiğini engellemek de ekonomik ve sosyal olarak mümkün değil.

“22 SİVİL VATANDAŞIMIZ ŞEHİT OLDU”

*Terör örgütü, sadece sınırlarımız içinde kan dökmekle kalmamış, sınırlarımız dışından da aynı vahşete devam etmiştir.

*Ana muhalefetin başı ise onları savunuyor, hala savunmaya devam ediyor. Teröristler, çukur eylemleri sırasında etek giyip yüzlerine yemeni takarak saklanmışlardı.

*Barış Pınarı Harekatı başladığında ise korkakların ne olduğunu bir kez daha gördük. Operasyon alanı dışındaki sınır şehirlerimize Suriye topraklarından attıkları bombalarla gösterdiler.

*Kahraman güvenlik güçlerimizin ve Suriye Milli Ordusunun karşısına çıkmaya cesaret edemeyen hainler, sivilleri hedef aldılar. Bu saldırılarda 22 sivil vatandaşımız şehit oldu, 189'u da yaralandı.

*İşte bunlardan biri de Mardin-Nusaybin'de şehit olan Mehmet Şirin Demir'dir. Şimdi önümde gördüğünüz bu saksı, onun kabrindeki topraktan alınmış, bu saksı yapılmış, kızı da bunu bana getirdi.

Esnaf olan Mehmet kardeşimiz, sınır ötesinden atılan bir havan mermisiyle yaralananlara yardım ederken, ikinci havan mermisinin hedefi olmuş ve şehadet mertebesine erişmiştir.

*Mehmet kardeşimiz, şehadetinden bir süre önce kızı Gülay'a bir çiçek hediye etmişti. Gülay kızımıza babası, “yarası olmayanın yari olmaz” demişti.

*Evet, Gülay kızımızın bir baba yarası var. Ama işte bu salonda onun yarasına yarenlik eden, her kökenden, her şehirden, her meşrepten yüzlerce kardeşi de var.

*Gülay kızımız, görevi gereği gittiği 81 vilayetimizden aldığı topraklara, babasının mezarından getirdiği toprağı da ilave ederek gözü gibi baktığı işte bu çiçeği, bize hediye etti.

*Kızımız 81 vilayetten bu toprakları toplarken babası ona, “Bu ülkenin her yeri senin memleketin, vatanına, bayrağına sahip çık” diye nasihat etmişti.

Ak Parti'ye geçen isimlere parti rozeti 

İyi Partili Kayseri - İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek 

Saadet Partili Osmaniye - Hasanbey ilçesi Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu

CHP’li Osmaniye Düziçi Böcekli Belediye Başkanı Doğan Öztürk

Bağımsız olan Elazığ - Keban ilçesi Belediye Başkanı Fethiye Atlı

Bağımsız olan Erzurum Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)