BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇukurova ile görüştüler mi----

Çukurova ile görüştüler mi

Çukurova ile görüştüler mi
14 Mart 2013 - 14:21 www.finansgundem.com

TeliaSonera'nın Avrasya Bölgesi İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erim Taylanlar, önemli açıklamalarda bulundu

Turkcell'in İskandinav ortağı TeliaSonera'nın Avrasya Bölgesi İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Erim Taylanlar, Sermaye Piyasası Kurulu'nun şirket yönetimine üç bağımsız üye atamasının ardından yapılacak ilk genel kurulda temettünün dağıtılmasından yana olduklarını Çukurova Grubu ile dava süreçlerinin bir ön koşul olmadığını söyledi.
Turkcell'in 2010 ve 2011 yılı karlarına ilişkin temettüleri, şirket ortaklarının aralarında anlaşma sağlayamaması nedeniyle dağıtılamamıştı. Analistler, 2012 yılı karından teklif edilecek temettü ile birlikte şirketin dağıtacağı toplam temettünün 2 milyar doları bulabileceğini tahmin ediyor.
ÇUKUROVA TEKLİFLE GELİRSE GÖRÜŞÜRÜZ
Çukurova Grubu ile aralarındaki tazminat davasının sonucuna ilişkin görüşme yapmadıklarını ve Çukurova Grubu'nun bu konuda bir uzlaşma talebiyle gelmediğini belirten Taylanlar, "Çukurova Grubu bu konuda görüşmek isterse buna açığız. Bir rakam teklifiyle gelmeleri durumunda bunu dinleriz" dedi.
Turkcell Yönetim Kurulu'nda hakkaniyetli hissedarlık yapısını temsil eden ve adil kurumsal yönetişimi yansıtan bir yapıdan yana olduklarını söyleyen Taylanlar, "Sadece en büyük hissedar olan TeliaSonera'nın değil, halka açık yüzde 34'lük kısmın da bağımsız üyeler yoluyla yönetim kurulunda adil temsilinden yanayız" dedi.
İMKB'de işlem gören Turkcell İletişim Hizmetleri'nin ana hissedarı olan Turkcell Holding'de çoğunluk hissedar Cukurova Telecoms Holding (CTH). CTH'de Altimo'nun yüzde 49, Çukurova'nın ise yüzde 51 hissesi bulunuyor.
Turkcell Holding'de ise CTH'nin yüzde 53, Telia Sonera'nın ise yüzde 47 payı bulunuyor. Turkcell İletişim Hizmetleri'nde ise dolaylı olarak ise TeliaSonera'nın yaklaşık yüzde 38,Çukurova Holding'in yüzde 13.81, Altimo Grubu'nun ise yüzde 13.22 hissesi var.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)