BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse'in son analisti de istifa etti----

Credit Suisse'in son analisti de istifa etti

Credit Suisse'in son analisti de istifa etti
30 Kasım 2022 - 10:48 www.finansgundem.com

Yeniden yapılanma sürecine giren Credit Suisse’in yüksek verim analist ekibi tamamen boşaldı. Ekibe bağlı son analist Oliver Isaac’in geçtiğimiz gün istifa ederek bir hedge fonu firmasına katıldığı belirtiliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsviçre bankası Credit Suisse’in Londra’daki yüksek verim ekibinde bir istifa daha yaşandı. Ancak efinancialcareers’ın haberine göre banka daha fazla analistinin ayrılamayacağı bir noktaya gelmiş olabilir. Zira Credit Suisse hem yeniden yapılandırma sonrası yeterli büyüklüğe ulaşmış durumda hem de ayrılmak isteyen herkes çoktan İsviçre bankasıyla ilişiğini kesti.

Credit Suisse, yeniden yapılanma sürecinin ayrıntıları hakkında yorum yapmıyor. Ancak kaynaklar artık Londra yüksek getiri masasında çalışacak analist olmadığını söylüyor. Zira iddialara göre bu isimlerin bazıları serbest bırakıldı diğerleri de kendi iradeleriyle bankadan ayrıldı.

Habere göre yüksek verim biriminden ayrılan son analist de genç bankacı Oliver Isaac oldu. Geçtiğimiz gün Credit Suisse’ten istifa eden Isaac’in hedge fonu şirketi Exodus Point’e katıldığı düşünülüyor. O'Donahoe kendi isteğiyle ekipten ayrılarak Deutsche Bank'a katıldı. Reynell ve Lang ise güçlü performans göstermelerine rağmen işten çıkarıldı.

Yüksek verim analistleri Credit Suisse’in yüksek verim satış birimine piyasa tavsiyeleri sağlıyordu. Ancak söz konusu satış birimi de işten çıkarmalar ve istifa dalgasından nasibini aldı. Yüksek verim ticaret birimiyle beraber çalışan satış biriminde daha önce 5 trader bulunuyordu. Ancak bu isimlerin ikisi bankadan ayrılmayı tercih etti. Ekipte bulunan Jack Patten Deutsche Bank’a ve Efe Şenoğlu JPMorgan’a katılmak için Credit Suisse’ten istifa etti.

İsviçre bankasının Avrupa’daki yüksek verim ekibini bu kadar yoğun bir şekilde düşürmeyi isteyip istemediği bilinmiyor. Yüksek verim işletmesi Credit Suisse First Boston’a taşınıyor ve bu süreçte trader’ların da bankada kalmaları bekleniyordu.

Ancak görünüşe göre Credit Suisse’te bankaya en sadık kalan ve en fazla tutulan çalışanlar genel müdürleri oldu. Credit Suisse Yüksek Verim Ticaret Başkanı Karen Miles ocak ayında Basil Eggenschwyler’ın ayrılmasından sonra yeni görevine atandı. Marc Mendoza son yirmi yıldır bankada genel müdür olarak çalışıyor. Özel durum satış ve kaynak kullanımları alanında genel müdür olan Julian Gurcel önemli isimlerin Apollo’ya geçmesine rağmen koltuğunu koruyor.

Konuyla ilişkili bilgi sahibi olan ismi verilmeyen bir bankacı açıklamasında, “Bütün başarılı satış birimi çalışanlarını işten çıkaramazsınız. Satış, ticaret ve analiz birbiriyle çok yakın ilişki içerisindedir” ifadelerine yer verdi.

Yüksek verim ekibindeki istifa ve işten çıkarmaların yanı sıra Credit Suisse’in kredi ekibindeki diğer birimlerde de çalışanlar bankaya veda edebilmek için fırsat kolluyor. Bankanın Avrupa kredi stratejisi birimi eski başkanı olan William Porter'ın 25 yıl bankada hizmet vermesinin ardından geçen hafta emekli olduğu düşünülüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre İsviçre bankası yatırım bankacılığı biriminde ardı ardına gelen skandalların ardından üçüncü çeyrekte bir yeniden yapılanma sürecine girdiğini açıklamıştı. Sadece 2021 yılındaki Archegos skandalı sebebiyle 5,5 milyar dolar zarar eden İsviçre bankası bu yılın üçüncü çeyreğinde CEO Ulrich Körner yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girdiğini açıkladı. Bankanın dördüncü çeyrekte yeniden yapılanma harcamalarına bağlı olarak 1,6 milyar dolar zarar göstereceği öngörülüyor.

Credit Suisse hisseleri tarihi dip seviyeye geriledi

 

Credit Suisse sermaye artıracak

 

JPMorgan'dan İngiltere ekonomisi yorumu

 

BofA'dan faiz açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)