BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCredit Suisse'den yeniden yapılanma----

Credit Suisse'den yeniden yapılanma

Credit Suisse'den yeniden yapılanma
22 Ekim 2015 - 07:35 www.finansgundem.com

Credit Suisse, iş gücünü İngiltere'den Polonya ve Hindistan'a kaydıracak

İsviçre merkezli Credit Suisse, Londra'da artan maliyetler nedeniyle buradaki iş gücünün bir kısmını daha düşük maliyetli bölgelere kaydırmayı planlıyor.

Yaklaşık 2000 kişilik pozisyonu Londra'dan daha ucuz bölgelere kaydırmayı planladıklarını ifade eden Credit Suisse CEO'su Tidjane Thiam, back-office pozisyonlarının Polonya ve Hindistan gibi düşük maliyetli bölgelere kaydırılması halinde yılda 230 milyon CHF tasarruf edebileceklerini söyledi.

İngiltere bankacılık sektörü toplam 510,600 kişiye istihdam sağlıyor. Bu istihdamın 170.600'ü Londra'da.

SERMAYE ARTIRIMI KARARI

İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse yeni CEO'nun yeniden yapılanma planını finanse etmek ve sermayesini güçlendirmek için sermayesini 6 milyar İsviçre frankı (6.3 milyar dolar) tutarında artıracağını açıkladı.

Yaklaşık dört ay önce göreve gelen yeni CEO Tidjane Thiam, bankanın üst yönetiminde bir dizi değişikliğe giderek, Credit Suisse'in İsviçre'deki lokal bankasının hisselerini halka arz edeceğini belirtti. Thiam, bankanın gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere servet ve varlık yönetimine odaklanacağını, yatırım bankacılığı birimini küçülteceğini ve yılda 2 milyar frank tasarruf yapacağını ifade etti. Thiam, bankanın üçüncü çeyrek sonuçlarıyla birlikte yayımlanan açıklamasında "Stratejimiz büyüme stratejisidir, kârlı bir büyüme stratejisidir" dedi. Credit Suisse'in net kârı üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 azalarak 779 milyon franka inerken, Reuters anketindeki 921 milyon frankın da altında kaldı. Yeniden yapılanma planına göre banka İsviçre'deki üç yıl içinde 1,600 işe son verecek ve Londra'daki yatırım bankacılığında da işten çıkartmalar yapacak. Thiam bankanın Londra'daki 1,800 çalışanının bu kadar pahalı bir merkezde çalışmasının gerekmediğini belirtti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)