BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCommerzbank'tan faiz ve TL yorumu----

Commerzbank'tan faiz ve TL yorumu

Commerzbank'tan faiz ve TL yorumu
15 Haziran 2023 - 14:53 www.finansgundem.com

Commerzbank'a göre TCMB'nin faiz artırması liraya çok fazla destek sağlamayacak

Commerzbank'ın kur analisti Tatha Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB)'nın 22 Haziran'daki Para Politikası Kurulu toplantısında faiz oranlarını artırabileceğini, ancak bu artırımın liraya çok fazla destek sağlayamayacağını söyledi.

Faizde yapılacak potansiyel artışın kesin büyüklüğünün "çok az fark yaratacağını" savunan Ghose, "Çünkü, kalıcılığı ikna edici olmayacak" dedi.

Ghose yayınladığı yatırımcı notunda, 22 Haziran'daki PPK toplantısında çeşitli bozucu sermaye kontrollerini ve döviz kısıtlamalarını ortadan kaldırmaya yönelik diğer önlemler de açıklanabileceğini belirtirken, "Ancak piyasanın reaksiyonun çok güçlü olması muhtemel değil. Özellikle de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan enflasyonu frenlemek için düşük faiz uygulanması görüşünü piyasalara hatırlatmaya devam ettikçe" dedi.

Erdoğan'dan Faiz mesajı

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • faiz enflasyon15 Haziran 2023 16:17

    bence önümüz bayram faizler sabit bırakılıp bir sonraki toplantıda arttırılacaktır. Çünkü bayram öncesi faizlerin yükseltilmesi zbayramı zehir edebilir.

  • Murathan15 Haziran 2023 15:30

    TL faizleri enflansyon üstünde artmadıgı sürece piyasalara güven gelmesi hayat pahalılıgının durması enflansyonun düşmesi imkansız deli saçması cehaletin temsili faiz indirimleri ülkeyi tarihindeki görmedigi ekonomik krize soktu