BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemComey'den Beyaz Saray'a karşı hamle gelir mi----

Comey'den Beyaz Saray'a karşı hamle gelir mi

Comey'den Beyaz Saray'a karşı hamle gelir mi
16 Mayıs 2017 - 07:34 www.finansgundem.com

Akşam yazarı Deniz Gökçe, ABD Başkanı Trump'ın FBI Başkanı Comey'ni görevden alınışını Watergate ışığında değerlendirdiği yazısında, "Comey'nin yakınlarından da Beyaz Saray'a bir karşılık gelir mi" diye sordu. İşte o yazı:

Donald Trump, FBI Direktörü James Comey’yi geçtiğimiz günlerde görevinden aldı. Trump herhalde bu konunun üstünün örtülmesini sağlayabileceğini düşünüyordu ama bir kağıt parçasına karalamalar yazıp, birinin eline tutuşturup göndererek, FBI Başkanı'nı atmak, büyük cüretkarlık isteyen ama yanlış ve bugüne kadar da ABD’de pek atılmamış bir adımdı.

Trump, Comey’i güya Bayan Hillary Clinton’a seçimin gerçekleşmesine günler kala haksız şekilde davranmış olması nedeniyle onu işten attığını belirtiyordu ama bazılarına göre de Trump, belki de, Rusya’nın ve Putin’in seçim öncesi Trump’ın kazanması için neler yaptığını inceleyen Cowey tarafından, bazı şeylerin açığa çıkarılmamasını sağlamanın peşinde idi.

New York Times Gazetesi'nde 12 Mayıs'ta, Beverly Gage adlı, Yale Üniversitesi ABD Siyaset Tarihi Profesörü, geçmişte Başkan Nixon döneminde bugüne benzer neler olduğunu, mükemmel şekilde anlattı.

Beverly Gage der ki , FBI Başkanı J.Edgar Hoover 1924 yılında Başkan C.Coolidge döneminde FBI’da işe başlamış ve 48 yıl, FBI’ı yönetmişti! Nixon ise 1948'den itibaren Hoover ile tanışıp, onunla beraber hareket etmişti. Hoover 1968'de Nixon kampanyasına destek vermiş ve de Nixon seçim kazanıp başkan olmuştu. Hoover de yaş limiti olan 70 yılı aşmış olmasına rağmen FBI’dan alınmamış, işbaşında kalabilmişti. Ama 1970'te savaş konusu döneminde Nixon’un agresif kampanyası nedeniyle kavga ettiler ve de Nixon, Hoover’ı işten atmaya girişecekken, 2 Mayıs 1972'de Hoover kalp krizinden vefat etti. Ama daha birkaç gün geçmeden Nixon ilk hatasını yaptı. Patrick Gray adlı FBI hakkında pek bir şey bilmeyen bir generali FBI'a, vekaleten direktör yaptı. FBI’ın Watergate krizi incelemesi daha başlamamıştı. Tarihçi Max Holland’ın kitabında yazdığı gibi, FBI Başkan Yardımcısı Mark Felt ise, başkanlığa getirilmemesine kızıp bazı olayları açığa çıkartmaya soyundu. Haziran 1972'de Washington Polisi beş kişiyi ihbar üzerine Demokrat Parti'nin ana bürosunu işgal etmek ve bazı delilleri çalmakla suçlu olarak yakaladı. Felt, olayın detaylarını Washington Post Gazetesi'ne de verdi. Nixon ise H.R.Haldeman’dan delilleri ortadan kaldırmasını istedi ama Nixon’un konuşmaları banda alınmıştı. Bantlar bulundu, incelendi ve Watergate hırsızlarının Nixon’un kampanyasıyla alakası ortaya çıktı. Felt bazı bulguları da basına yaydı. Nixon o yılki seçimi kazanabildi ama Watergate olayının üstü bir türlü kapanamadı. 1973 yılında ise Nixon, Patrick Gray’i kalıcı olarak FBI Başkanı yapmaya çalışsa da artık iş işten geçmişti. Nixon yedi ay mücadele etti ama işin içyüzü daha da açık ortaya çıktı. Nixon sonunda bu durumdan kurtulamadı ve istifa etmek zorunda kaldı.

Trump seçimine Rus müdahalesi var idi ise, acaba 'üç vakitte' bazı şeyler, Cowey ve onu sevenler tarafından gündeme getirilebilir mi?

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)