BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇok değil, doğal ve doğru olanı makbul----

Çok değil, doğal ve doğru olanı makbul

Çok değil, doğal ve doğru olanı makbul
30 Mart 2019 - 13:40 www.finansgundem.com

Estetik Cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu ilk kez dolgu ve botoks yaptırmayı planlayan kişilerin en çok sorduğu soruları yanıtladı.

Günümüzde internet sayesinde her türlü estetik uygulama ya da cerrahi müdahale alanında yüksek bilinç oluştu. Herkes her konuda bilgiye sahip.  Ancak yine de doğru olarak yanıtlanmayı bekleyen sorular var.

Dr. Serdar Bayraktaroğlu bir hekim olarak hastaları ile yaptığı görüşmelerde özellikle dolgu ve botoksu ilk kez yaptıracak kişilerin çokça sorduğu soruları yanıtladı. Dr. Bayraktaroğlu, her ne kadar internette bolca bilgi olsa da bu uygulamaları ilk kez yaptıracak kişilerin bilgilenmek için özellikle bir doktora başvurmalarını öneriyor ve ekliyor: “Estetik alanında yüz ya da farklı vücut bölgesinde cerrahi ya da medikal bir uygulamayı hiç yapmamış kişilerin soruları oluyor. Cerrahi olmayan müdahale önemsiz anlamına gelmemelidir. Medikal estetik olarak tanımladığımız dolgu ve botoks benzeri uygulamalar hakkında bilmeniz gerekenler önem taşıyor.”

İlk defa yaptıracak olanlar için dolgu ve botoks!

Estetik cerrah Serdar Bora Bayraktaroğlu, daha önce botoks ya da dolgu deneyimi olmayan kişilerin kendisine geldiklerinde sordukları soruları sıraladı ve yanıtlarını verdi:

-Yüzümde botoks ya da dolguya gerek var mı?
-Bu önemli bir soru ve aslında cevabını kendi kendinize vermeniz mümkün. Ancak sizi iyice aydınlatmak için alanında ehil bir plastik cerrahın fikirleri daha yararlı olacaktır. Öncelikle, aynayı elinize alıp kaş çatarak, gülme ya da keder içeren mimikleri deneyimleyerek yüzünüzde oluşan çizgileri tespit edebilirsiniz. Size önerim bu mimikleri yapıp selfie çekmeniz yönünde. Yüzünüzde oluşan çizgiler size olgun, mutsuz ve hatta yorgun bir hal veriyorsa yanıt ‘Evet’ olacaktır.

Estetik cerrah ile görüşme yaparak hekiminizin size konu hakkında fikir vermesi ile uygulamaya başlayabilirsiniz. Estetik cerrahınız ne şekilde bir uygulama yapılacağını size güzelce izah edecektir.

-Dolgu ya da botoks yaptırdığımı herkes anlayacak mı? Yüzümde doğal bir ifade olacak mı?
-Hepimiz kendi doğal ifademizi korumak isteriz. Bu çok olağan bir ihtiyaç. Yapılacak uygulamada sizin kişisel ifadeniz bozulmaz. Ancak bazı yanlış uygulamalar ya da kişinin abartılı istekleri sonucunda ortaya çıkan durumlar ister istemez endişe veriyor. Doktorunuzun daha önce yaptığı uygulamalara bakarak bu konuda emin olabilirsiniz. Emin olmanız gerek diğer konu ise isteklerinizin gerçekten doğal olup size tamamen yakışacağı konusu olmalıdır. Yapılan ve çok güzel olan sonuçlar bolca mevcut. Ehil ve işini iyi yapan bir hekimin yaptığı dolgu ve botoks sizin güzel ve daha taze ifade elde etmenizi sağlayacaktır.

-İşlem yapılırken canım acıyacak mı?
-Bu sorunun yanıtı kesinlikle ‘Hayır’. Dolgu ya da botoks uygulamasını yaparken canınızı acımayacak. Toplam işlem süresi olarak zaten çok kısa süren bu tip çalışmalarda minik bir acı doğal karşılanmalı. İşlemi cilt gibi yaşayan bir organizmada yapıyoruz. Bu tip bir tepkinin çok sağlıklı olduğunu söylemek gerekir. Ayrıca uygulama bitip her şey tamamlandıktan sonra bu his hemen bitiyor.

-Dolgu ya da botoks yaptırınca bağımlı olur muyum? Sürekli yaptırmak zorunda mıyım?
-
Bu sorunun da yanıtı çok basit. Dolgu ve botoks sürekli olarak uygulanmak zorunda olan, bağımlılık yapan uygulamalar değildir. Yani bir kez dolgu yaptıran bir kişi sürekli yaptırmak zorunda kalmaz. Belirtmek de fayda var, dolgu ve botoks uygulamalarının etkileri zaman içerisinde zayıflar. Sadece bağımlılık diye tanımlanan; doğru bir doktorun size yaptığı uygulamanın sonucunun başarısı ile sizin tekrar yaptırma isteğinizdir. Kişi yapılan uygulamalar sonucunda sarkmış ya da kırışmış yüz ifadesinden kurtulup daha zarif ve taze bir yüz ifadesine kavuşuyor. Bu da tekrar yaptırmak için kişiyi motive ediyor. Durum tamamıyla bu!
serdarborabayraktaroglu.com

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)