BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇizme'deki batak dünyayı vuracak----

Çizme'deki batak dünyayı vuracak

Çizme'deki batak dünyayı vuracak
16 Şubat 2013 - 08:29 www.finansgundem.com

Çizme’de ikinci temiz eller operasyonu başlıyor... Listedeki isimler dünyayı sarsacak çapta

İtalya'nın köklü şirketlerinin karıştığı uluslararası yolsuzluk skandalları, siyasiler ve iş adamlarının 90'lı yıllardaki Temiz Eller operasyonundan gerekli dersi çıkarmadığını gösterdi. Sabah’ın haberine göre İtalya'nın savunma sanayi devi Finmeccanica'ya ait Agusta Westland şirketinin ürettiği ve Hindistan'a satılan 12 helikopter için 50 milyon euro rüşvet ödediği iddiası, üst düzey yöneticilerin kellesine mal oldu. Finmeccanica Başkanı Giuseppe Orsi gözaltına alındı. Agusta Westland İcra Kurulu Başkanı Bruno Spagnolini ev hapsinde ve ayrıca İsviçre'de yaşayan iki aracı için de iade talebi çıkarıldı. İtalya'nın dış politikasının mimarlarından enerji devi Eni de bu yolsuzluk dalgasına kapıldı. Milano savcılığı, Eni'nin Cezayir makamlarına verdiği öne sürülen rüşveti soruşturmaya başladı. Soruşturmada savcıların işaret ettiği en yetkili isim Eni'nin süper güçlü CEO'su Paolo Scaroni de tahkikat altına alındı. 
"RÜŞVET BİR İHTİYAÇ" 
Eski Başbakan Berlusconi, "Yurtdışında rekabet etmemiz mümkün değil, kendi ayağımıza kurşun sıkıyoruz. Eni, Enel, Finmeccanica ile artık kimse pazarlık yapmayacak. Rüşvet mevcut bir gerçek, bunu inkâr etmenin yararı yok. Yurtdışında rüşvet vermek bir ihtiyaç" diyor. Berlusconi'nin rüşvete yaptığı bu övgü elbette tüm siyasi liderlerin tepkisini çekti. Başbakan Mario Monti de bir hastalık gibi üreyen yolsuzlukların, İtalya'da İkinci Temiz Eller döneminin başlangıcı olduğunu dün resmen onayladı. İtalya'daki yolsuzluk skandalları bu iki dev şirketle sınırlı değil. İtalya'nın üçüncü büyük bankası Monte Paschi di Siena'nın eski başkanı ve üst düzey yöneticileri, Anton Veneta bankasının alımında yolsuzluk yaptıkları gerekçesiyle tahkikat altında. Lombardiya Bölge Başkanı, koyu Katolik Roberto Formigoni, lüks seyahatlerinden yüz kremlerine kadar tüm masraflarını, ihale verdiği iş adamlarına ödetti. "Hırsız Roma" diye ciyak ciyak bağıran Kuzey Ligi'nin lideri Umberto Bossi, partisinin fonlarını akılsız oğluna diploma satın almak, hırslı karısının okulunu finanse etmek ve evini restore ettirmek gibi "sosyal faydası yüksek" işlere tahsis etti. Bütün bu yakın örnekler gösteriyor ki İtalya'da yolsuzluk dönemi hiç bitmedi, hatta Temiz Eller'den sonra daha da azıttı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)