BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti’ye tek talip Sberbank ----

Citi’ye tek talip Sberbank

Citi’ye tek talip Sberbank
27 Mart 2013 - 13:21 www.finansgundem.com

Citigroup'un satışa çıkardığı Türkiye bireysel bankacılık varlıkları için tek talip Sberbank oldu

Uluslararası haber internet sitesi Bloomberg News'in konuya yakın iki kaynağa dayandırdığı habere göre Citigroup'un satışa çıkardığı Türkiye bireysel bankacılık varlıkları için tek talip Sberbank oldu.
Haberde diğer taliplerin teklif vermeme kararı aldıkları, 37 şube için teklif vermeme kararı alan kuruluşlar arasında Odeabank'ın da bulunduğu bilgisi aktarıldı.
Sberbank'ın Türkiye birimi Denizbank'ın Genel Müdürü Hakan Ateş, daha önce adı geçen varlıkların satın alınması sürecinin yaz aylarında tamamlanabileceğini belirtmiş, görüşmelerin sürdüğünü söylemişti.
Habere göre kaynaklardan biri Citigroup'un Türkiye perakende bankacılık biriminin değerinin 270 milyon dolar civarında olabileceğini vurguladı.
Denizbank, 11 Martta Kap'a "Citigroup tarafından Aralık 2012'de satılacağı açıklanan, Türkiye'deki bireysel bankacılık bölümünün satın alınması için görüşmeler devam etmektedir" açıklaması yapmıştı.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hulusi Usla'ya cevap30 Mart 2013 19:32

    Citi koca bir dinazordu. Zamana yenildi. İlk yenileceği zaten Türkiyeye adım atar atmaz yaptığı kazıklarla belli etti. Ülkemizden çıkıp gidiyor olması bizler için büyük bir kazançtır. Hulusi beye sonuna kadar katılmamak eldemi?

  • Hulusi Usla28 Mart 2013 11:58

    Citibank'ın şubeleri külliyen zarar eder. Tek para kazanan portföy kredi kartları portföyüdür. Bu portföy de çok yıpranmış ve de karlılığı nakit kredi üzerine kurulmuş bir yapısı vardır. Syberbank bu portföyü 100-125mio dolara almak için masadan kalkmayacaktır. Eğer sözü geçen fiyattan alırlarsa ki (mümkün değil) sizler de gazetelerde okudugunuz gibi Rus devlet organları karlılıkları seneye sorguladıklarında alıcılar hesap veremeyeceklerdir. Bakıp göreceğiz. Syberbankın sacılacak parası varmıymıs...