BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCitigroup'tan Türkiye için risk analizi----

Citigroup'tan Türkiye için risk analizi

Citigroup'tan Türkiye için risk analizi
11 Haziran 2013 - 07:38 www.finansgundem.com

Citigroup, Türkiye değerlendirmesinde Gezi Parkı olaylarına dikkat çekerek, risklerin arttığını vurguladı

Citigroup, Türkiye'de yaşanan son gelişmelerin ekonomi ve finansal varlıklar üzerindeki etkilerini değerlendirdi. Citi, son yaşanan olaylardan kaynaklanan belirsizliklerin devam etmesi halinde bunun Türkiye'nin risk priminin daha da artmasına neden olabileceğini belirtti.
Citi'nin raporunda, Başbakan Erdoğan'ın ve üst düzey AKP üyelerinin daha yatıştırıcı bir tavır takınıp takınmayacağının halen beklendiği belirtilerek, bu zamana kadar yaşanmış olanların Başbakan'ın duruşunu değiştirmeyeceğine ve eylemcilerin taleplerini dikkate almayacağına işaret ettiği dile getirildi.
Bu belirsiz arka plan ışığında son veriler incelendiğinde son olayların Türk varlıklarına zarar vermeye başladığını belirten Citi, bu gelişmelerin TL'nin değerini olumsuz etkilediğini ve Merkez Bankası politikalarıyla da çelişen bir görüntü oluştuğunu vurguladı.
Citi ayrıca, Türkiye'nin kredi piyasalarındaki görece performansında da bozulma gözlendiğini açıkladı. Bu olumsuz etkinin en fazla 10 yıllık tahvillerde kendini gösterdiği, getiri eğrisinin eğimi protestoların hemen sonrasında basıkken bu eğilimin daha sonra tersine döndüğü belirtildi.
Citi, son yaşanan olaylardan kaynaklanan belirsizliklerin devam etmesi halinde bunun Türkiye'nin risk priminin daha da artmasına neden olabileceğini belirtti. Kurumun analizlerinin protestoların olumsuz etkisi kadar Türkiye'nin kredi piyasalarındaki görece performansının da önemli olduğuna işaret etiği belirtilerek, Türk Lirası'nın kısmen dirençli bir duruş sergilemesinde kamu kuruluşlarının gerçekleştirdiği döviz satışlarının da etkili olduğu ve bu nedenle Türkiye'nin, risk primindeki artışlara karşı TL'nin yüksek bir kırılganlığa sahip olduğu dile getirildi. Bu duruma karşı TCMB'nin mevcut politika duruşunu değiştirerek karşılık verebileceği ifade edildi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)