BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisCitigroup zorunlu aşı politikasında ısrarcı----

Citigroup zorunlu aşı politikasında ısrarcı

Citigroup zorunlu aşı politikasında ısrarcı
17 Ocak 2022 - 16:59 www.finansgundem.com

ABD’de Başkan Joe Biden yönetiminin aşıyı 100 ve üzerinde çalışanı bulunan şirketler için zorunlu tutmasının ardından karar, Yüksek Mahkeme tarafından bozuldu. Ancak Citigroup, zorunlu aşı politikasından vazgeçmedi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup, ABD’deki çalışanları için korona virüs aşısını zorunlu tutma kararında ısrarcı. General Electric ise aşıyı zorunlu tutmuyor. ABD’nin iki büyük şirketi, ABD Yüksek Mahkemesi’nin geçtiğimiz hafta çarşamba günü Başkan Joe Biden yönetiminin, büyük şirketlerin çalışanlarına aşıyı zorunlu tutması yönündeki kararını bozdu. Wall Street Journal’ın haberine göre ABD’de yaklaşık 65 bin çalışanı bulunan Citigroup, 14 Ocak günü sona erecek uyum sürecinden bir gün önce %99 aşılama oranına ulaştığını açıkladı.

Banka ABD’deki çalışanlarına aşı olma ya da medikal veya dini nedenlerle mazeret bildirme zorunluluğu getirdi. Şirketin İnsan Kaynakları Başkanı Sara Wechter, Yüksek Mahkeme’nin kararının ardından, “bizim hedefimiz her zaman Citi’deki herkesti ve tüm iş arkadaşlarımızın uyum sağlamak için eyleme geçeceğini umuyorum” dedi. Banka daha önce henüz aşı olmamış çalışanlarının ücretsiz izne çıkarılacağını söylemişti. Çalışanların sözleşmelerinin ise 31 Ocak’ta iptal edileceği bildirilmişti.

Cumartesi günü son dakika aşı olanların ardından, yaklaşık 150 çalışan ücretsiz izne çıkarıldı. Bu çalışanlar ay sonuna kadar aşı oldukları takdirde işlerini kaybetmeyecek. Citigroup ve General Electric, ABD’deki çalışanları için aşı gerekliliğini ekim ayında açıklamıştı. Biden yönetimi ise bundan hemen önce büyük şirketlerin ve hükümetin sözleşmeli çalıştığı şirketlerin aşıyı zorunlu tutması gerektiğini söylemişti. Her iki şirket de ABD hükümetini önemli müşterileri arasında görüyor.

2021 yılının başlangıcında General Electric’in ABD’de 56 bin çalışanı bulunuyordu. Şirket çalışanlarına aralık ayının ilk döneminde dini ya da medikal bir mazeret bildirmelerini aksi takdirde aşı olmaları gerektiğini söyledi. Şirket bu politikayı, mahkeme kararının ardından askıya aldı.

 finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre mahkeme kararından önce Beyaz Saray’ın 100 ve üzerinde çalışanı bulunan şirketler için aşılanma ya da test olma gerekliliği bulunduğu için ABD’deki çalışanlarının aşı olması gerekiyordu.

General Electric cuma günü korona virüs aşısına yönelik zorunluluğu kaldırdı. Şirket ABD’deki çalışanlarının birçoğunun aşılı olduğunu ve mahkeme kararı öncesinde, ABD yönetiminin aşı zorunluluğuna uyum sağlama aşamasında olduğunu bildirdi.

AB, Kovid-19 seyahat listesinden 3 ülkeyi çıkardı

 

FED’in yeni yüzleri politikaları ne kadar değiştirecek?

 

Credit Suisse’in zirvesinde deprem

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)