BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCitigroup dijital varlıklar için 100 yeni personel alacak----

Citigroup dijital varlıklar için 100 yeni personel alacak

Citigroup dijital varlıklar için 100 yeni personel alacak
23 Kasım 2021 - 15:04 www.finansgundem.com

Dev yatırım bankalarının dijital varlık konusundaki tavır değişikliği tüm hızıyla hissedilmeye devam ediyor. Citigroup dijital varlıklar bölümüne 100 yeni uzman personel işe alacak.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Citigroup, yatırım bankası birimine bağlı dijital varlıklar bölümüne yeni bir başkan seçti. ABD bankası blockchain ve dijital varlıklar alanındaki yeni girişimi kapsamında 100 personel daha işe alacak.

Financial News’in haberine göre Citigroup, blockchain ve dijital varlıklar yatırımları alanındaki çalışmalarıyla bilinen Puneet Singhvi'yi kurumsal müşteri grubundaki (ICG) dijital varlıklar bölümünün başına terfi ettirdi. Singhvi’inin görevleri bankanın iş geliştirme takımı kapsamında olacak.

Singhvi daha önce bankanın küresel piyasalar işletmesindeki blockchain ve dijital varlıkların biriminin başındaydı. Bankadan paylaşılan bilgilere göre Singhvi’den boşalan görevi Shobhit Maini ve Vasant Viswanathan ortaklaşa olarak devralacak ve Singhvi’ye rapor verecek.

Citigroup daha önce, müşterilerinin artan talebin gerekçesiyle dijital varlıklar ve kripto para birimleri alanında bir hamle yapmaya hazırlandığını ima etmişti. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, ABD bankası Ağustos ayında, CME bitcoin vadeli işlemler piyasasında işlem yapmak için düzenleyici kurum onay beklediğini ve Haziran ayında varlıklı müşterilere hizmet vermek için servet yönetimi işinde bir dijital varlık masası başlattığı bildirmişti.

Citigroup ICG İş Geliştirme Başkanı Emily Turner konuyla ilgili notunda, “Verimlilik, anında işlem, bölümlere ayrılabilme, programlanabilirlik ve şeffaflık gibi faydalar dahil olmak üzere blockchain ve dijital varlıkların potansiyeline inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Banka notunda, konunun uzmanlarından oluşan yeni yeteneklerin işe alınacağı belirtildi. Habere göre yeni yetenekler için Citigroup’un 100 yeni rol oluşturması planlanıyor.

Citigruop bilgi notunda, yeni birimin "ICG'nin yeni ürünler, yeni müşteriler ve yeni yatırımlar da dahil olmak üzere dijital varlık fırsatlarını nerede ve nasıl izlemesi gerektiğine dair farklı bir strateji belirleyeceği" belirtildi.

Büyük yatırım bankaları ilk etapta isteksiz görünmelerine karşın kripto ve dijital varlıklar alanında yeni bir hamle yapmaya hazırlanıyor. JPMorgan blockchain konusuyla ilgili yaklaşık 100 pozisyon için işe alım yaparak bu işe alım dalgasına öncülük ediyor.

Goldman Sachs Mayıs ayında Bitcoin vadeli işlemlerine odaklanan bir kripto para alım satım masasını başlatmıştı. JPMorgan ise hususi bankacılık müşterilerine kripto fonları sunuyor.

Kripto ürünler çıkarmakla ilgilenen varlık yönetim şirketi sayısı artıyor

 

Elon Musk ve JPMorgan savaşının perde arkası

 

Powell’la devam kararı yatırımcılar için neden önemli?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)