BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti’den genç bankacılara tatil gibi ofis----

Citi’den genç bankacılara tatil gibi ofis

Citi’den genç bankacılara tatil gibi ofis
15 Eylül 2022 - 17:58 www.finansgundem.com

Citigroup tatil şehri Malaga’da esnek bir çalışma modelini benimseyen yeni bir birim açtı. Banka bu birimde finans dünyasının zorlu çalışma şartlarını talep etmeyen yetenekli çalışanları istihdam etmeyi hedefliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD bankası Citigroup, İspanya'nın sahil kenti Malaga'da genç yatırım bankacıları için yeni merkezini açtı. Wall Street bankası finans dünyasındaki tükenmişlik sendromu eleştirilerinin ortasında genç yetenekler için savaşırken bu hamlenin küçük bir şubeden daha fazlası olduğunu belirtiyor.

ABD bankası, çarşamba günü başlayan iki yıllık program için 3.000'den fazla başvuru sahibinden 27 analist seçti. Sekiz saatlik mesailer ve hafta sonları çalışmamayı vaat eden bu çalışma ortamıyla banka kendisini Londra ve New York'taki genç personeli zorlayan yedi günlük yoğun çalışma düzeninden ayırmayı amaçlıyor.

Citi, İspanya'nın güney kıyısında, dünyanın en büyük finans merkezlerinden uzak, güneşli, kültür ve yemek odaklı bir şehir olan Malaga'da konumlandırıyor. Söz konusu hamle pandemiden sonra Canary Wharf (Londra’daki Finans merkezi) veya Manhattan'daki şehir merkezindeki bir ofise geri dönmeye daha az istekli olanlar için daha cazip bir yaşam tarzı ve bankacılığa yönelik farklı bir yol sunmaya çalışıyor.

Bununla birlikte, rakibi bankalar, Citi'deki kariyerlerinin ilk yıllarında normal çalışma saatlerin yarısından daha az çalışarak ve ana ofislerdeki genç bankacıların başlangıç maaşının yaklaşık yarısını kazanacak olan Malaga çalışanlarının bu birimde çalışmayı seçerek kariyerlerinin ilerleyişini engelleyebileceğini belirtiyor.

Citi’nin Yatırım Bankacılığı Küresel Eş Başkanı Manolo Falcó, "Bu bir hile değil, bir gerçek: içeriden ve rekabetimizden gelen inanılmaz talep, projenin iyi bir başlangıç yaptığını doğruladı. Sektörün geri kalanında olduğu gibi çok fazla karmaşadan muzdaripiz. Yetenekli çalışanlarımızı özel sermaye ve teknolojiye kaptırıyoruz. Bu yüzden daha iyi bir iş-yaşam dengesi sunarak bunu durdurup durduramayacağımızı anlamaya istekliyiz" dedi.

Falcó, “Herhangi bir damgalama olacağına katılmıyoruz. Citi, birçok farklı işletmeye sahip 95 ülkede varlık göstermektedir ve ikinci sınıf vatandaş bulunmamaktadır. En iyi yetenekleri çekmek için başka yollar açmak istiyoruz ve başvuran CV'lerin kalitesi, bu nesilde daha fazla boş zaman istemek yönünde bir eğilim olduğunu gösteriyor” ifadelerine yer verdi.

Genç çalışanlardaki tükenmişlik sendromu konusundaki tartışma, geçen yıl, Goldman Sachs analistlerinin sızdırdığı bir slayt gösterisiyle yeniden alevlenmişti. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, çalışanlar Kovid-19 pandemisi sırasındaki karantina döneminde daha da şiddetlenen acımasız saatleri ve işyeri istismarı iddialarını ayrıntılandıran sunum hazırlamıştı. Benzer şikayetler hukuk ve danışmanlık sektörlerinden de yankılandı.

Bankalarsa buna tepki olarak ilk yıl maaşlarını 100.000 dolar veya daha fazlasına çıkardı ve çalışanlarına yüksek ikramiyeler, ücretsiz Peloton egzersiz bisikletleri gibi avantajlar sağladı. Ancak, çok az sayıda firma çalışma saatlerini azaltma sözü verdi.

Sözleşme bankacılığı alanındaki rekor yükseliş borsalardaki pandemi rallisi ve merkez bankalarının serbest para politikası sayesinde ortaya çıkmıştı. Ancak enflasyonun yükselmesi ve resesyon korkularının derinleşmesi sektördeki yükseliş dalgasını tersine döndürdü. Goldman Sachs da dahil olmak üzere bankalar, sözleşme faaliyetleri azaldıkça yüzlerce çalışanını işten çıkarmayı planlıyor.

Falcó konuyla ilgili açıklamasında, “Sektördeki gelirler önemli ölçüde azaldı ve bunun açıkça bir etkisi olacak. Bazılarının bu mesajları göndermeye başlamasına şaşırmadım. Şu ana kadarki durumu izliyoruz. Ancak her zamankinden daha fazla genci işe aldık ve onlara uzun vadeli bir kariyer sunmakta kararlıyız” mesajını verdi.

Malaga'da istihdam edilecek çoğu 25 yaşın altında olan 27 bankacılık, sermaye piyasası ve danışmanlık analisti Citi'nin yeni mezun işgücünün küçük bir bölümünü temsil ediyor. Bankacılık, sermaye piyasaları ve danışmanlık bölümü, bu yıl Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde 160 kişiyi işe aldı ve New York'ta ise bu rakam yaklaşık iki katı seviyesinde.

Citi’nin Malaga Birimi Personel Başkanı María Díaz del Río, “Diğer krizlerde sektör, mezun alımını önemli ölçüde azaltma hatasını yaptı, bu yüzden piyasalar toparlandığında yeterli insanımız yoktu ve tüm nesillerin eksikliğini hissediyorduk. Şirket Evliliği ve Satın Alma (M&A) anlaşmaları üzerinde çalışırken, belki onlardan daha uzun süre çalışmalarını isteyeceğiz, ancak daha fazla tatille telafi edeceğiz. Canlı işlemler için taze kan olacaklar, düşünmek ve yaratıcı olmak için daha fazla zamanları olacak” ifadelerine yer verdi.

Citi, birimin çalışanlarından iyi performans gösterenlere iki yıl sonra New York, Londra veya başka bir yerde iş başvurusunda bulunma fırsatı verileceğini belirtiyor.

Falcó, “Açıkçası, kaç kişinin tam zamanlı, ana akım bir yatırım bankacılığı kariyerine girmeyi seçeceği konusunda bir soru işareti var. Sonuna kadar gitmek istiyorsanız, önünde sonunda Malaga'dan taşınmalısın” açıklamasında bulundu.

Milyarlık şirketi vakıfa devretti

 

IMF Başkanı merkez bankalarını uyardı!

 

Polonya, 1.3 trilyon dolarlık tazminat yasasını onayladı

 

ABD'de grev ihtimaline karşı uzun mesafe tren seferleri iptal

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)