BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaIMF Başkanı merkez bankalarını uyardı!----

IMF Başkanı merkez bankalarını uyardı!

IMF Başkanı merkez bankalarını uyardı!
15 Eylül 2022 - 08:09 www.finansgundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, merkez bankası yetkililerinin enflasyonla mücadelede ısrarcı olması gerektiğini, maliye ve para politikaları işe yararsa önümüzdeki senenin daha az zorlu geçebileceğini belirtti.


Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya genelinde enflasyonun taban yayıldığına ve merkez bankası yetkililerinin enflasyonla mücadelede ısrarcı olması gerektiğine dikkat çekti.

Georgieva dün yaptığı bu açıklamayla, enflasyonun geçici olacağına yönelik geçen yıl yapılan tahminlerin yanlış olduğunu kabul etmiş oldu.

Georgieva, “Enflasyon inatçı, öngördüğümüzden daha geniş tabana yayılmış durumda. Bu da şu anlama geliyor… merkez bankası yetkililerinin enflasyonla, enflasyonun gösterdiği kadar ısrarla mücadele etmesi gerekiyor” dedi.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcısı Francois Villeroy de Galhau ile beraber katıldığı konferansta konuşan Georgieva, maliye ve para politikaları işe yararsa önümüzdeki senenin daha az zorlu geçebileceğini belirtti.

Öte yandan Georgieva, maliye politikasının doğru hedeflenmediği takdirde “para politikasının düşmanı” haline geleceğini ve “enflasyonu körükleyeceğini” söyledi.

Georgieva’nın açıklamalarından bir gün önce ABD enflasyon verisi beklentilerin üzerinde açıklanmış, konaklama ve gıda fiyatlarının tırmanmaya devam ettiğini göstermişti

IMF'den 'toplumsal huzursuzluk' uyarısı

 

IMF Başkanı Georgieva ile Zelenskiy telefonda görüştüler

 

IMF'den AB ülkelerine bütçe açığı uyarısı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)