BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkCiti CEO'su Fraser'ın maaşına yüzde 6 zam----

Citi CEO'su Fraser'ın maaşına yüzde 6 zam

Citi CEO'su Fraser'ın maaşına yüzde 6 zam
21 Şubat 2024 - 15:57 www.finansgundem.com

Yıllık kârı geçen yıl yaklaşık %40 düşen Citigroup’un CEO’su maaşında %6’lık bir artış gördü. Bankadan yapılan açıklamada CEO Jane Fraser’ın bankanın yeniden yapılanmasında aldığı role dikkat çekildi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yeniden yapılanma sürecinde olan dev Wall Street bankası Citigroup’un kârı neredeyse %40 düştü. Ancak bu durum CEO Jane Fraser’ın 2023’te maaşını %6 yükselterek 26 milyon dolara ulaştırmasını engellemedi.

Financial Times’ın haberine göre bankanın salı günü açıklanan finansal raporları Fraser için 1,5 milyon dolarlık baz maaş 24,5 milyon dolarlık ikramiyeyi içeriyordu. İkramiyenin gerekçesi olarak da Fraser’ın Citi’nin stratejisini düzene sokması ve “2008 Küresel Finans Krizi’nden bu yana organizasyon ve yönetim modelindeki en önemli değişiklikleri” gerçekleştirmesi gösterildi.

Ana hatlarıyla belirtilen bu değişiklikler sürecinde ABD’nin en büyük üçüncü bankası konumunda olan Citi’den 20 bin çalışan işten çıkarılmıştı.

Danışmanlık firması McKinsey ve yatırım bankası Goldman Sachs’te uzun yıllar çalışan Fraser bankanın yıllarca rakiplerinin altında performans göstermesinin ardından Citi’yi düzeltme parolasıyla 2021 başlarında görevi devraldı. Fraser stratejisinin bir parçası olarak 14 denizaşırı pazarda perakende bankacılık işletmesinden çekilmeyi planladığını açıkladı.

Citigroup ayrıca müşterilerinden biri olan Revlon’un alacaklılarına yanlışlıkla 900 milyon dolar havale etmesinin ardından düzenleyici kurumlarla zorlu bir süreç yaşıyor. Fraser bankayı 2020 yılında düzenleyici kurumlar tarafından verilen teknolojilerinin yükseltilmesi emrinden kurtarmaya çalışıyor.

Citi’nin Wall Street’teki diğer rakipleri JPMorgan Chase, Morgan Stanley ve Goldman da üst düzey yöneticilerinin 2023 maaşlarını artırdı.

Diğer Wall Street CEO'ları ne kadar alıyor?

2023 için rekor kâr bildiren JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon’ın maaşı yaklaşık %4 artarak 36 milyon dolara yükseldi. 2024’ün başında Morgan Stanley’nin CEO’luğundan istifa eden James Gorman’a ise %17,5’lik artışla yıllık 37 milyon dolar ödendi. Goldman ise CEO’su David Solomon’un maaşını %24 artırarak 31 milyon dolara çıkardı.

Bank of America CEO’su Brian Moynihan’ın maaşını %3 azaltarak 29 milyon dolara düşürdü.

Citi’den yapılan açıklamada, yönetim kurulundaki tazminat komitesinin Fraser’ın maaşına karar verirken “rakip kurumların CEO ödemeleriyle rekabetçi ücret seviyelerinin” dikkate alındığı belirtildi.

HSBC kârı beklentinin altında kaldı

 

Zenginliğe giden yolun 14 aşaması

 

Goldman Sachs, BoE'den faiz indirimi beklentisini öteledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)