BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras Kıbrıs'ta resti çekti----

Çipras Kıbrıs'ta resti çekti

Çipras Kıbrıs'ta resti çekti
03 Şubat 2015 - 01:50 www.finansgundem.com

Yunan Başbakan: Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu federal çözümü destekliyoruz. Kıbrıs Cumhuriyetinin varlığını tanımayan hiçbir şeyi kabul etmeyiz

Kıbrıs’ta iki bölgeli federal bir çözümü destekliyoruz

02 Şubat 2015 23:55 (Son güncelleme 03 Şubat 2015 00:02)
Yunanistan Başbakanı Çipras, Kıbrıs'ta "İki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüm sürecini destekliyoruz” dedi.
 
LEFKOŞA

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Yunanistan’ın ve “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin güvenliğinin ve uluslararası alandaki yerlerinin Ada’daki sorunun çözümüyle bağlantılı olduğunu” söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ni ziyaret eden Çipras, Rum meclisinde yaptığı konuşmada Kıbrıs sorununa değinerek, Atina’nın Ada’da “oldubittileri” kabul etmediğini belirtti.

Helenizm tarihinin ve gelecekle ilgili mücadelenin Yunanlılar ile Rumları birleştirdiğini ifade eden Çipras, “Yunanistan’ın ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin güvenliği ve uluslararası alandaki yerleri Kıbrıs sorununun çözümüyle bağlantılıdır. Atina oldubittileri kabul etmiyor” dedi.

Çipras, Yunanistan’ın Kıbrıs’ta iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüm sürecini desteklediğini belirterek, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin varlığını tanımayan Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik hiçbir biçimde uluslararası konferans kabul etmediğini kaydetti.

Konuşmasında, Kıbrıslı Türklere Türkiye’nin politikalarına uymamaları çağrısında bunan Çipras, buna rağmen Ankara ile diplomatik kanalların açık tutulması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, Güney Kıbrıs ziyareti kapsamında, Rum siyasi partilerinin liderleri ve Başpiskopos Hrisostomos ile de görüştü. Daha sonra, 1955-1959 yıları arasında İngiltere'ye karşı bağımsızlık mücadelesi verirken hayatlarını kaybeden EOKA'cıların mezarlığının bulunduğu Merkezi Cezaevi’ne giden Çipras, burada düzenlenen dini ayine katılarak EOKA anıtına çelenk bıraktı.

Çipras, bugün de Kıbrıs Barış Harekatı’nda ölen Yunan askerlerinin gömülü bulunduğu Egkomi’deki mezarlığa gerçekleştireceği ziyaretin ardından İtalya’ya hareket edecek.

Çarşamba günü de Paris ve Brüksel’i ziyaret edecek olan Çipras, Avrupalı liderlere yeni Yunan hükümetinin borçlar konusundaki düşüncelerini aktaracak. Çipras'ın Avrupa temasları sırasında Avrupalı liderlerden hükümetinin yeni bir kurtarma programı hazırlamasına zaman tanınması için destek istemesi öngörülüyor.

EURO'DAN ÇIKARSAK AB'YE SIKINTI OLUR

Çipras Kıbrıs Rum kesimindeki açıklamalarında ülkesinin Avrupa Birliği ve Euro'dan çıkıp çıkmayacağı konusuna da değindi. Euro bölgesinden ayrıldıkları takdirde Birliğin büyük bir sıkıntı içine gireceğini söyledi, müzakereleri devam ettirecekleri mesajını verdi.

Yunan lider, Rusya'ya yönelik yaptırımlara karşı olduklarını da bir kez daha tekrarladı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)