BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇipras: Eşim bile beni terk eder----

Çipras: Eşim bile beni terk eder

Çipras: Eşim bile beni terk eder
19 Haziran 2015 - 04:36 www.finansgundem.com

Kreditörlerin taleplerine direnen Yunan Başbakan, "Emekli maaşlarında kesintiye gitsem önce beni hayat arkadaşım terk eder" dedi

IMF’ye olan borç ödemesi nedeniyle iyice zora giren ve gerekli yardımları, şartlarda anlaşamadığı için bir türlü alamayan Yunanistan, ciddi kriz yaşamaya devam ederken Başbakan Aleksis Çipras, kreditörlerin şartlarına direnmeyi sürdürüyor. Emekli maaşlarına kesinti talebine karşı Çipras, "Öyle bir şey yaparsam, hayat arkadaşım bile beni terk eder" dedi.

Kreditörleriyle yaptığı görüşmelerden olumlu bir sonuç alamayan Yunanistan’da hükümet de, Avrupa Birliği’ne karşı tavrını sertleştirirken, IMF ve kreditörler de şartlar konusundaki ısrarlarını koruyor. AB çevrelerinde, özellikle de kreditörler nezdinde Yunanistan’ın “euro bölgesi dışına çıkarılması” seçeneğinin de ciddi şekilde masaya getirildiği haber veriliyor.

Uzmanlar, Avrupa ülkelerinin yanı sıra Yunanistan’da da bu yönde bazı işaretler görülmeye başlandığını ifade ederken, ülkedeki bankacılık kaynakları, hafta başından bu yana Yunan bankalarından mevduat çıkışlarının giderek arttığını, bu miktarın yaklaşık 2 milyar euro’yu bulduğunu ifade ediyor. Yunan bankalarında nisan sonu itibariyle 133.6 milyar euro’luk mevduat bulunduğu, son günlerde çekilen miktarın ise bunun yaklaşık yüzde 1.5’ine karşılık geldiği hesaplanıyor. Sonuçsuz kalan müzakereler öncesi Yunanistan’dan mevduat çıkışı günde 200-300 milyon euro düzeyindeydi.

EMEKLİ MAAŞLARI

IMF Başkanı Lagarde, Yunanistan’ın borç ödemesi için verilen sürenin uzatılması veya tarihin ertelenmesi gibi bir seçeneğin bulunmadığını belirtirken, Yunan Başbakanı Aleksis Çipras da, sert tavrını sürdürüyor. Nitekim uluslararası basın organlarına verdiği söyleşilerde sert bir dil kullanan Çipras, IMF’nin durumu bu aşamaya getirerek “katil gibi davrandığını” ima ederken, kreditörlerin sunduğu şartlar arasında yer alan emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeye de kesin olarak karşı çıktı. Çipras, Yunan halkının büyük kısmının, bu maaşlarla geçindiğini hatırlattı.

TESLİM OLURSAM EŞİM BİLE BENİ TERK EDER

Başbakan Çipras, bununla birlikte Yunanistan’dan istenen “öldürücü” isteklere karşı direnmeyi sürdüreceğini, kararlı şekilde karşı çıkacağını belirterek, “Sonuna kadar direneceğim. Şayet teslim olursam, hayat arkadaşım ve çocuğumun annesi, beni ilk terkedecek kişi olur!” ifadesini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)