BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇinli yapay zeka çipi üreticileri uluslararası liderler ile farkı kapatıyorlar----

Çinli yapay zeka çipi üreticileri uluslararası liderler ile farkı kapatıyorlar

Çinli yapay zeka çipi üreticileri uluslararası liderler ile farkı kapatıyorlar
28 Mayıs 2024 - 07:10 www.finansgundem.com

Çinli yapay zeka çipi üreticileri uluslararası liderler ile farkı kapatıyorlar

SenseTime Group kurucu ortağı Xu Bing'e göre, Çin'in yerli yapay zeka çip üreticileri uluslararası liderlerle aralarındaki farkı kapatma konusunda hızlı bir ilerleme kaydettiklerini söyledi.

Xu, UBS'in Asya Yatırım Konferansı'nda verdiği bir röportajda, Asya'nın yapay zeka için hesaplama gücü sıkıntısı çektiğini ve ABD'nin önemli ölçüde gerisinde kaldığını, ancak Çin'in kaybedilen zemini telafi edecek yetenek ve veriye sahip olduğunu söyledi.

SenseTime, Çin'in yapay zeka öncülerinden biri olmasına rağmen, ülkenin yapay zeka alanındaki ilerlemelerini engelleyen kapsamlı Amerikan yaptırımlarının bir parçası olarak ABD'nin yatırım kara listesine alındı.

Çin'in bu alandaki ilerlemesi, Nvidia Corp'un gelişmiş yapay zeka hızlandırıcılarının ithalatını engelleyen ABD ticaret kontrolleri nedeniyle daha da zorlaştı. Bu durum, her ikisi de ABD'nin ticaret kısıtlamalarına tabi olan Huawei Technologies Co. ve Shanghai Biren Technology Co. gibi yerli alternatiflere ihtiyaç duyulmasına yol açtı.

Xu, Çin'deki yerli çiplerin hızla gelişmekte olduğunu ve SenseTime'ın sahip oldukları bilgi işlem yeteneklerini genişletmek için yerel yarı iletken şirketlerle birlikte çalıştığını da sözlerine ekledi. Belirli firmaların adını vermedi, ancak Huawei, geçen yıl kendi gelişmiş akıllı telefon işlemcisini geliştirmek için ABD kısıtlamalarını başarıyla aşarak sessizce Çin'in çip teknolojisi geliştirme şampiyonu haline geldi.

Çin'den çip sektörü için 47,5 milyar dolarlık fon

 

ABD'li çip üreticisi Nvidia rekor kırdı

 

AB, çip yasasıyla 100 milyar eurodan fazla yatırım çekecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)