BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiAB, çip yasasıyla 100 milyar eurodan fazla yatırım çekecek----

AB, çip yasasıyla 100 milyar eurodan fazla yatırım çekecek

AB, çip yasasıyla 100 milyar eurodan fazla yatırım çekecek
22 Mayıs 2024 - 15:32 www.finansgundem.com

Avrupa Çip Yasası'nın 2030 yılına kadar Avrupa yarı iletken endüstrisine 100 milyar eurodan fazla özel yatırım çekmeye yardımcı olma yolunda ilerlediği belirtildi.

Avrupa Birliği Komisyonu yetkilisi Thomas Skordas, Antwerp'te düzenlenen bir konferansta, Avrupa'nın ABD ve Japonya'daki benzer programlara ve Çin'in kendi yerli bilgisayar çipi üreticilerine verdiği desteğe cevabı olan girişimin geleceği hakkında konuştu.

Skordas, Avrupa Çip Yasası'nın "2030 yılına kadar Avrupa Birliği içindeki üretim kapasitesini arttırmak için 100 milyar euro tutarında yatırım vaadine" yol açtığını söyledi.

Avrupa Birliği Çip Yasası, 43 milyar euroluk bir finansman sağlama vaadinde bulunsa da, Komisyon'un şu ana kadar çok az gerçek finansmanı onaylaması nedeniyle büyük ölçüde hükümetlere dayanıyor.

Ancak Intel ve TSMC gibi firmalar Almanya'da bu yıl 30 milyar euronun üzerinde bir maliyetle tesis kurma planlarını açıkladılar.

Komisyonun dijital biriminden bir yetkili olan Skordas, Avrupa'da son derece gelişmiş çiplerin geliştirilmesi için 2,5 milyar euroluk bir hibe de dahil olmak üzere, çip endüstrisinin dört alt sektöründeki Ar-Ge pilot hatlarına yönelik finansmanı eylül ayına kadar tamamlamayı beklediklerini söyledi.

Skordas, fotonik ya da elektrik yerine ışık kullanan çiplerin geliştirilmesine yönelik bir başka pilot hat için henüz belirlenmemiş bir fon sağlandığını söyledi.

Komisyon ayrıca şirketlerin, akademisyenlerin ve yeni girişimcilerin kendi çiplerini tasarlamak için gereken yazılım araçlarına erişimini sağlayacak bir Avrupa tasarım platformu için fon ayarlıyor.

Skordas, "Temmuz ayında, bu platformun Avrupa düzeyinde tasarlanması ve geliştirilmesinden sorumlu olacak konsorsiyum için çağrı açmayı bekliyoruz" dedi.

Elon Musk'ın şirketi açıkladı: İnsan kafatasına yerleştirilen çipte sorun çıktı

 

ABD'den çip yatırımına 6.14 milyar dolar destek

 

AMD, Nvidia ve Intel ile rekabet edecek yapay zeka özellikle çiplerini tanıttı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)