BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli petrol şirketi Rusya’daki projelerini askıya aldı----

Çinli petrol şirketi Rusya’daki projelerini askıya aldı

Çinli petrol şirketi Rusya’daki projelerini askıya aldı
25 Mart 2022 - 16:38 www.finansgundem.com

Çin'in devlet kontrolündeki petrol rafineri şirketi Sinopec Group, Rusya'da yapacağı büyük kapsamlı petrokimya yatırımını ve doğalgaz pazarlama girişimi kurma projelerini durdurdu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Rusya’ya uygulanan yaptırımların artmasıyla Sinopec Group, hükümetin tedbirli olunması çağrısının ardından projelerini askıya alma kararı aldı

Asya’nın en büyük petrol rafineri şirketinin doğalgaz kimya tesisine yapacağı yarım milyar dolar olması beklenen yatırımını ve Rus doğalgazını Çin’de pazarlamak için girişim sermayesi kurma planını durdurma kararı alması Batı’nın uyguladığı ağır beklenmedik yaptırımların teşkil ettiği riski ortaya koyuyor.

Beijing, yaptırımlara karşı olduğunu pek çok kez dile getirmiş ve Rusya ile ekonomik ve ticari ilişkilerini normal sürdüreceğini belirtmiş ve Moskova’nın Ukrayna’ya karşı eylemlerini kınamayı reddetmişti.

Ancak, perde arkasında hükümet Çinli şirketlerin yaptırımlara ters düşeceğinden endişe duyuyor ve şirketlere Rusya’daki yaptırımlarını dikkatle ele almaları için baskı uyguluyor.

Rusya, Çin’in ikinci en büyük petrol, üçüncü en büyük doğalgaz tedarikçisi konumunda.

Kremlin’den Biden’a G20 tepkisi

 

Avrupa'nın motorin stokları alarm veriyor

 

Almanya'dan Rus enerjisine bağımlılığı azaltacak hamle

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)