BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇinli CanSino Şirketi korona aşısı için patent aldı----

Çinli CanSino Şirketi korona aşısı için patent aldı

Çinli CanSino Şirketi korona aşısı için patent aldı
18 Ağustos 2020 - 13:25 www.finansgundem.com

Çin medyasının Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’nden aktardığı habere göre merkezi Çin’de bulunan CanSino Biology şirketi Kovid-19’a karşı geliştirdiği Ad5-NCOV adlı aşının patenti için Pekin'den onay aldı.

Çin'in Halkın Günlüğü (Renmin Ribao) adlı resmi gazetesinde pazar günü yer alan habere göre Ad5-nCOV isimli aşı Çin tarafından patent alan ilk aşı oldu. Gazete, Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi tarafından yayınlanan belgelere göre patentin 11 Ağustos'ta verildiğini bildirdi.

Şarku’l Avsat’ın DPA’dan aktardığı habere göre Rusya’daki Vektor Devlet Viroloji ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi koronavirüse karşı geliştirdiği yeni aşının insanlar üzerindeki klinik testlerinde ikinci aşamaya geçti.

Russia Today internet sitesinde yer alan haberde, Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketiciyi Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor) Başkanı Anna Popova dün basına yaptığı açıklamada testlere katılan tüm gönüllülerin sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

Popova açıklamasının devamında, "Evet, ikinci aşama başladı. Şuan klinik testler yapılmaya devam ediyor. Özel bir yolla seçilen tüm gönüllülerin sağlığı iyi. Aşıyı alanların hiçbirinde herhangi bir yan etki görülmedi ve enjeksiyonun yapıldığı bölgede en ufak bir kızarıklık bile olmadı” diye konuştu.

Popova, yakın zamanda tescillenen Gamaleya Merkezi’nin aşısı ile Vektör aşısı arasındaki farkla ilgili bir soruya cevaben, Rusya'nın da diğer ülkeler gibi koronavirüse karşı birkaç farklı aşıya sahip olması gerektiğini vurgulayarak, "Rusya da dahil olmak üzere her ülkenin birkaç farklı aşıya sahip olması kesinlikle şart. Bugünlerde bununla uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Vektör Merkezi, geliştirdiği aşının gönüllüler üzerinde klinik testlerini yapmak için 24 Temmuz’da Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan izin aldığını duyurmuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin geçen hafta yaptığı açıklamada Gamaleya Merkezi tarafından Kovid-19’a karşı geliştirilen aşının dünyanın ilk tescillenen aşısı olarak Rusya'da tescillendiğini duyurmuştu.

Rusya'nın ardından Çin'den aşı açıklaması: Yıl sonunda hazır olacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)