BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇinli bilim insanlarından tehlikeli buluş: Sahte ebola virüsü!----

Çinli bilim insanlarından tehlikeli buluş: Sahte ebola virüsü!

Çinli bilim insanlarından tehlikeli buluş: Sahte ebola virüsü!
28 Mayıs 2024 - 13:14 www.finansgundem.com

Son yıllarda dünya çapında büyük etkiler yaratan korona virüs pandemisinin ardından, Çinli bilim insanlarının yeni ve tehlikeli bir virüs geliştirdiği haberi gündeme bomba gibi düştü.


Dünya çapında 7 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan korona virüsü salgınının etkisi halen devam ederken, Çinli bilim insanlarının yeni bir virüs geliştirdiği ortaya çıktı...

Korona virüsü salgınının ilk olarak patlak verdiği Çin'deki Hebei Tıp Fakültesi'nde görev yapan bilim insanlarının çok ölümcül olan ebola virüsüne benzer bir virüsü geliştirdiği kaydedildi. 2014-2016 yılları arasında Batı Afrika'da ölüm saçan virüsün etkilerini incelemek için virüsün bir benzerini yapan bilim insanların bu virüsü hamsterlar üzerinde denediği ve 3 günde ölümcül etkileri olduğu belirtildi.

Araştırmayı yapan uzmanlar ebola virüsünün bazı parçalarını kullanırken incelemenin sonuçları Science Direct isimli dergide yayınlandı. Hamsterlara tasarlanmış virüs enjekte edilirken kısa süre içinde organ yetmezliği de dahil olmak üzere insan ebola hastalarınınkine benzer ciddi semptomlar gelişti.

GÖZBEBEKLERİNDE KABUK OLUŞUMU

Enjeksiyondan sonra bazı hamsterlerin gözbebeklerinin yüzeyinde kabuklar bile oluştu ve bu da görüşlerini etkiledi.

Bilim insanlarının kaleme aldığı araştırmada, "Bu, virüsle enfekte olmuş 3 haftalık hamsterların neden olduğu optik sinir bozukluklarının incelenmesinde rol oynayabileceğinin bir işaretidir" dedi.

Araştırmacılar, ölü hamsterların organlarını topladıklarında, ölümcül virüsün vücutlarına yayıldığını fark ettiklerini de sözlerine ekledi. (Sözcü)

Uganda'da ebola salgını sona erdi

 

Uganda'da ebola yasakları kalktı

 

Uganda'da ebola vakaları 75'e çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)