BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemUganda'da Ebola salgını sona erdi ----

Uganda'da Ebola salgını sona erdi

Uganda'da Ebola salgını sona erdi
11 Ocak 2023 - 13:12 www.finansgundem.com

Uganda'da, Eylül 2022'de patlak veren Ebola salgını bugün itibariyle son buldu. Son vakanın görülmesinden 42 gün sonra hiçbir vakayla karşılaşılmadı.

Uganda Sağlık Bakanı Jane Ruth Aceng, ülkede Ebola salgınının sona ermesi dolayısıyla Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile ortaklaşa yapılan törende konuştu. Aceng, ülkedeki salgının başarıyla kontrol altına alındığını söyledi.

Salgının tam olarak nasıl başladığının halen bilinmediğini kaydeden Bakan Aceng, bunun kaynağına ilişkin soruşturmanın hem yerel hem uluslararası ortaklarla yapıldığını belirtti.

BUGÜN, SALGININ BİTTİĞİ GÜN KABUL EDİLDİ

Aceng, 19 Eylül 2022'den bu yana 143'ü kesinleşmiş 155 vaka ve 55 ölüm görüldüğünü kaydetti.

Son vakanın görülmesinden 42 gün sonra hiçbir vakayla karşılaşılmamasından ötürü 11 Ocak, salgının sona erdiği gün kabul edildi.

Bir tür kanamalı ateşe yol açan Ebola, ilk kez 1976'da Sudan'ın Nzara ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin Yambuku kentlerinde eş zamanlı salgınlarla ortaya çıkmıştı.

Ebola, 2013'te Batı Afrika'da yayılmıştı. Gine, Liberya ve Sierra Leone'de 2014-2017'de görülen salgında 30 bin kişiye virüs bulaşmış, hastaların 11 binden fazlası hayatını kaybetmişti.

Uganda'da Ebola salgını kontrol altında

 

Uganda'da ebola yasakları kalktı

 

Ebola, Uganda'da yayılmaya devam ediyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)