BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiÇinli bilim insanının beyni donduruldu: 500 yıl sonra çözülecek!----

Çinli bilim insanının beyni donduruldu: 500 yıl sonra çözülecek!

Çinli bilim insanının beyni donduruldu: 500 yıl sonra çözülecek!
13 Şubat 2024 - 09:13 www.finansgundem.com

Dünyada ölen onlarca kişinin cansız bedenlerinin gelecekte teknolojik gelişmelerle yeniden dirileceği düşüncesiyle dondurulduğu bilimsel bir uygulama tartışma yaratıyor.


Dünyada ölen onlarca kişinin cansız bedeni, gelecekteki teknolojik gelişmelerle yeniden dirilecekleri düşüncesiyle donduruldu. Çin'in en önemli filozoflarından Li Zehou'nun da beynini dondurduğu ve 500 yıl sonra çözülmesini istediği ortaya çıktı.

2021'de hayata veda eden Çin'in en tanınmış filozoflarından Li Zehou'nun beyninin dondurulduğu bildirildi.

Çin basınında yer alan haberlere göre, sürgünde yaşadığı ABD'de ölen Li, hayatı boyunca ulusal kültürün beyin üzerindeki etkilerini inceledi ve bu konuda çalışmalarda bulunulması için beyninin dondurulmasını istedi. Çalışmalarında Çin ve Batı felsefeleri arasında bağ kurmaya çalışan ünlü isim, beynin farklı düşünme biçimlerinin kültürel farklılıkları tetiklediğine inanıyordu.

Muhalif görüşleri nedeniyle ülkesinde bir dönem yasaklı isimler arasında yer alan Li, 91 yaşında ölmeden önce teorisini destekleyen kanıtlar bulunması için beyninin dondurularak incelenmesini istemişti.

GELECEKTE DİRİLECEKLERİNE İNANAN 225 KİŞİNİN DONMUŞ BEDENLERİ SAKLANIYOR

Çinli akademisyen, Arizona'daki Alcor Hayatı Uzatma Derneği'ne beynini dondurmaları için 80 bin dolar ödedi. Gelecekteki teknolojik gelişmelerle beyninin sırlarının ortaya çıkarılacağını düşünen Li, beyninin 500 yıl süreyle dondurulmasını talep etti.

Şirketin, gelecekte teknolojik gelişmelerle dirileceklerine inanan 225 kişinin cansız bedenlerini de dondurduğu belirtildi. ABD'li şirkete göre, eksi 196 derecede sıvı nitrojen içinde dondurulan bedenler, gelecekte tıbbın insanları dirilteceği günün gelmesini bekliyor.

YILLARCA KORUMAK MÜMKÜN MÜ?

Sperm, yumurta ve deri gibi canlı organizmaların dondurulması tıpta sık uygulansa da ölülerin dondurulması bilimsel olarak tartışma yaratıyor. Bazı bilim insanları uygulamayı "bilim kurgu" diye niteliyor.

King’s College London'dan Profesör Clive Coen'e göre, dünyadaki en karmaşık nesne olan beyin dondurulsa bile oksijen eksikliği nedeniyle sinirlerin ölümü önlenemiyor.

Ayrıca ölenlerin vücut parçalarının yıllar boyunca korunması da imkansız olarak görülüyor. (Sözcü)

48 bin 500 yıllık 'zombi virüs' canlandı: Felaket uyarısı!

 

Uzmanlar duyurdu: Beynin yaşlanması tersine çevrilebilir mi?

 

Musk'ın beyin çipi bilgisayar korsanlarının hedefinde!

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E g.13 Şubat 2024 22:45

    KURAN KEHF SURESİ AYETLERİNİ OKUYUP MANASINI ANLAYAN BİRİ OLSA İDİ YÜZLERCE YIL NASIL YAŞANABİLECEĞİNİ NEDENLERİYLE BELKİ ANLAYABİLİRDİ