BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin'in PMI indikatöründe düşüş görüldü----

Çin'in PMI indikatöründe düşüş görüldü

Çin'in PMI indikatöründe düşüş görüldü
05 Temmuz 2023 - 07:23 www.finansgundem.com

Çin'de PMI'deki düşüş sektörde toparlanmanın zaman alacağını işaret etti. Caixin hizmet sektörü PMI Haziran ayında 57,1 puandan 53,9 puana geriledi

Çin'de hizmet faaliyetlerine ilişkin en önemli göstergelerden olan satın alma yöneticileri endeksi (PMI), sektörde daha yavaş bir toparlanmaya işaret etti.

Caixin hizmet sektörü PMI Haziran ayında 57,1 puandan 53,9 puana geriledi. Bu düşüşe rağmen endeks, genişleme ile daralmayı ayıran 50 puan eşik değerinin üzerinde üst üste altıncı ayında da kalmaya devam etti.

TOPARLANMA ZAMAN ALACAK

Caixin'in açıklamasında, sektörde beklenenden daha yavaş bir toparlanma olduğuna işaret edildi.

Hizmet sağlayıcılar, faaliyetteki yavaş genişlemeye rağmen üretim kapasitesini artırmak için işe alımları artırdı. Alt endekslerden beklentileri ölçen endeks, sektördeki işletmelerin gelecek yılın görünümüne ilişkin iyimserliğini koruduğuna işaret etti.

Çin'in hem hizmet hem de inşaat faaliyetlerini kapsayan resmi imalat dışı bileşik PMI'ı da Haziran ayında 55,6 puandan 52,3 puana düştü.

ABD'de ISM imalat endeksi beklentileri karşılamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)