BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'in Kovid-19 politikası büyümeyi etkileyebilir----

Çin'in Kovid-19 politikası büyümeyi etkileyebilir

Çin'in Kovid-19 politikası büyümeyi etkileyebilir
09 Şubat 2022 - 08:26 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası üyesi Nakamura, Çin'in 'sıfır-Kovid' politikasının küresel büyüme üzerinde baskı yaratabileceğini ifade etti.

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Toyoaki Nakamura, Çin'in uygulamakta olduğu 'sıfır-Kovid' politikasının tedarik zincirlerindeki aksaklıkların uzun süre devam etmesine yol açarak küresel büyüme üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

"Çin ekonomisi, dünyanın üretim tesisi ve pazarı" diye konuşan Nakamura, "Çin'in uyguladağı sıfır-Kovid politikası küresel tedarik zincirlerinde bozulmalar ve enflasyonist baskılar yolu ile küresel ekonomi üzerinde baskı yaratabilir" dedi.

Belirsizlik Japon ekonomisi için riskler arasında

Nakamura ayrıca, Japon şirketlerinin ham madde maliyetlerindeki artışları hane halklarına ne kadar çabuk yansıtabilecekleri konusundaki belirsizliğin Japon ekonomisi için riskler arasında olduğunu vurguladı.

Japon ekonomisinin pandeminin ve arz yetersizliklerinin etkilerinden toparlanmasını beklediklerini belirten Nakamura, BOJ'un ultra gevşek para politikasını ekonomi enflasyonu yüzde 2 hedefine doğru hızlandırmak için yeterli seviyede güçlenene kadar devam ettireceğini de ifade etti.

Almanya borç oranını indirecek

 

Asya borsaları yükseldi

 

ABD'de hanehalkı borcu 2021 sonunda 15 trilyon doları aştı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)