BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in ihracatı sert düştü----

Çin'in ihracatı sert düştü

Çin'in ihracatı sert düştü
08 Eylül 2015 - 07:33 www.finansgundem.com

Çin'in ihracatı Ağustos ayında, Temmuz ayındaki yüzde 8.9'luk düşüşün ardından yüzde 6.1 geriledi

Çin'in ihracatı Ağustos ayında düştü ve dünyanın ikinci en büyük ekonomisinin karşı karşıya olduğu büyüme baskılarını artırdı.

İhracat, gümrük idaresi rakamlarına göre, yuan bazında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.1 düştü. Çin'in ihracatı Temmuz ayında yüzde 8.9 gerilemişti. İthalat ise, önceki yüzde 8.6'lıkkaybını genişletti ve yüzde 14.3 geriledi. Bunun sonucu dış ticaret fazlası 368 milyar yuan (57.8 milyar dolar) düzeyinde gerçekleşti.

Bu veri, ABD dışında, dünyanın kalan kısmındaki zayıf talebi ve Çin'in fabrikaları için ucuzlayan girdi fiyatlarını ve bu şirketlerin ihracatını işaret ediyor. Büyümeyi desteklemeye yönelik Çin'den gelen son adımlar, Kasım ayından bu yana beşinci faiz indirimini ve Çin Merkez Bankası'nın geçen ay yuanı sürpriz bir şekilde devalüe etmesini içeriyordu.

Bank of Communications Co. analisti Liu Xuezhi, "Çin bu yılki ihracat büyüme hedefini kaçırmaya hazırlanıyor ve ekonomik büyüme için dış talep tarafından destek gelmeyecek," dedi ve "Çin'in ılımlı yuan devalüasyonu henüz ihracatçılar üzerinde etkisini göstermedi" şeklinde görüş bildirdi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)