BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin’in güneş paneli ihracatı 51 milyar doları aştı----

Çin’in güneş paneli ihracatı 51 milyar doları aştı

Çin’in güneş paneli ihracatı 51 milyar doları aştı
21 Şubat 2023 - 10:41 www.finansgundem.com

Çin Fotovoltaik Sanayi Derneği'nin bilgilerine göre, Çin’in güneş paneli ihracatı, yüzde 80 artışla 51 milyar doları aştı.

2022'deki çalkantılı küresel ekonomi ve ticaret ortamının arka planında, elektrikli araçlar, fotovoltaik ürünler ve lityum bataryalar, Çin'in ihracatındaki yeni büyüme noktaları haline geldi. Çin Fotovoltaik Sanayi Derneği'nin (CPIA) verdiği bilgiye göre, geçen yıl ülkedeki fotovoltaik ürünlerin toplam ihracat hacmi, 51,25 milyar dolara ulaştı. Bu rakam 2021'deki 28,4 milyar dolara göre yüzde 80 oranında arttı.

Fotovoltaik imalat sanayi zincirinin terminal ürün bileşenleri açısından bakıldığında, geçen yıl fotovoltaik modüllerin ihracat hacmi ve ihracat miktarı rekor seviyelere ulaştı. Fotovoltaik modüllerin ihracat hacminin yaklaşık yüzde 55'ini oluşturan Avrupa, bir önceki yıla göre yüzde 10,9'luk bir artışla Çin'in en önemli ihracat pazarı konumunda. Avrupa'da fotovoltaik modüllerin ihracatı için bir transfer istasyonu olarak Hollanda, Çin'in fotovoltaik modül ihracat pazarı segmentinde ilk sırayı koruyor.

Avrupa pazarındaki büyük talep artışı, Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışma ve enerji fiyatlarındaki artıştan yol açılan endişelerin, enerji bağımsızlığı planını her zamankinden daha acil hale getirmesinden kaynaklanıyor. Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi Birliği'nin (EPIA) istatistiklerine göre, 2022 yılında 27 AB ülkesinde yeni kurulan fotovoltaik kapasite yıllık yüzde 47 artarak 2020 yılının iki katını aştı.

Türkiye, güneş paneli üretiminde Avrupa'da lider

 

Çin'de çatılara rekor güneş paneli

 

Tesla güneş paneli projesini tanıttı

 

Çin üretimi güneş paneline anti damping vergisi yolda

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.22 Şubat 2023 02:54

    ÇİN BİR YIL GÜNEŞ PANELİ İHRACATI 51 MİLYAR DOLAR BİZ NEDEN BİR YILDA 51 MİLYAR DOLAR İHRACATI YAPILACAK GÜNEŞ PANELİ ÜRETECEK FABRİKALAR KURMUYORUZ ? GÜNEŞ PANELİ ÜRETMEK KÜÇÜK İŞLER OLARAK MI GÖRÜLÜYOR ÜRETİMİ ÇOK ZOR BİZ ÜRETEMEÝİZ ÜRETİRSEK SATAMAYIZ OLARAK MI GÖRÜLÜYOR ?