BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’in güneş enerjisi kapasitesinde rekor beklenti----

Çin’in güneş enerjisi kapasitesinde rekor beklenti

Çin’in güneş enerjisi kapasitesinde rekor beklenti
23 Şubat 2022 - 12:07 www.finansgundem.com

Dünyadaki yıllık güneş enerjisi kapasite artışının yaklaşık üçte biri Çin'den geliyor .Çin'de güneş enerjisi kapasitesinin bu yıl 75 ila 90 gigawatt (GW) arasında artmasını bekleniyor.


Çin’in güneş enerjisi ekipmanı üreticileri birliği, ülkenin güneş enerjisi kapasitesinin 2022’de 75 ila 90 gigawatt (GW) artmasını bekleniyor.

Reuters'ın haberine göre dünyanın en büyük güneş enerjisi ekipmanı imalatçısı ve güneş enerjisi üreticisi olan Çin, 2021’de güneş enerjisi kurulu gücünü 54.88 GW arttırarak 306 GW’a çıkarmıştı.

China Photovoltaic Industry Association (CPIA) Onursal Başkanı Wang Bohua, Çin’in güneş enerjisi üretim kapasitesini 2022 ile 2025 arasında her yıl ortalama 83 ila 99 GW arttırabileceğini açıkladı.

Çatıya monte güneş enerjisi sistemlerini artırma planı

Çin, tüketicilere yakın ve elektrik şebekelerine erişimin kolay olduğu orta ve doğu bölgelerde çatıya monte güneş enerjisi sistemlerini artırmayı planlıyor.

Wang, ABD ve Avrupa ülkelerindeki güneş enerjisi ekipmanı üretimindeki hızlı artışın Çin sanayisi için zorluk yaratacağı uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, ithal güneş enerjisi ekipmanlarına Trump döneminde getirilen gümrük vergilerini Şubat başında dört yıl daha uzatmıştı.

Dünya genelinde 2021 yılında 183 GW olan güneş enerjisi kapasitesindeki artışın, 2022’de 204 ile 252 GW arasında olması bekleniyor. Toplam rakamın yaklaşık üçte birinin Çin’den geleceği tahmin ediliyor.

2021’de de dünya genelindeki güneş enerjisi kapasite artışının yaklaşık üçte biri Çin’den gelmişti. 

İnşaatlara 'yenilenebilir enerji' şartı geliyor

 

İngiltere'den yenilenebilir enerjiye destek

 

YEKDEM'den 1036 yenilenebilir enerji santraline destek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)