BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in büyümesi hızlandı----

Çin'in büyümesi hızlandı

Çin'in büyümesi hızlandı
18 Ocak 2013 - 06:36 www.finansgundem.com

Çin ekonomisi, sanayi üretiminin de toparlanmasıyla birlikte 2 yıldır ilk kez hızlandı

Pekin hükümetinin yavaşlayan ihracat büyümesinden ötürü yerel talebi canlandıracak politikalar uygulamasının ardından Çin ekonomisi 2 yıldır ilk kez büyüdü. Sanayi üretiminin de toparlanmaya başladığı Çin 4. çeyrekte yıllık bazda yüzde 7.9 büyüdü.
Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahmini Çin'in 2012'nin son çeyreğinde yüzde 7.8 büyüyeceği yönündeydi. Dünyanın en büyük 2. ekonomisi öncekş çeyrekte ise yüzde 7.4 büyüme kaydetmişti.
Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde sanayi üretimi de Aralık'ta yüzde 10.3 ile beklentinin üzerinde büyürken, yıllık sabit getirili yatırımlar yüzde 20.6 arttı.
Altyapı projelerinin devreye girmesi ve konut piyasasındaki toparlanma sayesinde büyüme yılın ilk yarısında hızlanarak, Mart'ta görevine başlayacak olan yeni liderlere destek olabilir. Çin'in yeni başbakanı Li Keqiang yılın ikinci yarısında ise teşviklerin etkisinin azalması, enflasyondaki olası hızlanmanın parasal sıkılaşma gereksinimini artırması ve regülatörlerin gölge bankacılığı risklerinden ötürü sıkıntı çekmesinden ötürü hız kesebilir.
Çin'in döngüsel bir toparlanma içinde olduğunu ve ilk ve ikinci çeyreklerde bu toparlanmanın süreceğini, ancak ondan sonrasının belirsiz görüldüğünü söyleyen Societe Generale SA'nın Çin ekonomisti Yao Wei, emlak piyasasındaki gelişmelerin aşağı ve yukarı yönlü risklerin belirlenmesi konusunda en önemli faktör olacağını, bunun yanısıra bankacılık dışı finansmanların da regülatörlerin sıkılaştırmasını gerektirebileceğini belirtti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)