BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin'e yaptırım olası mı?----

Çin'e yaptırım olası mı?

Çin'e yaptırım olası mı?
02 Mayıs 2022 - 13:30 www.finansgundem.com

Rusya'ya uygulanan yaptırımlar sonrası Çin tarafı da alarma geçmiş durumda. ABD’nin olası finansal yaptırımlarına karşı Çin şimdiden senaryolarını oluşturmaya başladı.

Çinli yetkililer, ülkenin denizaşırı varlıklarını olası bir ABD yaptırımından nasıl koruyabileceklerini görüşmek üzere yerli ve yabancı bankalarla acil bir toplantı yaptı.

İngiliz Financial Times gazetesinin konuya yakın kaynaklardan aktardığına göre, yetkililer, bölgesel bir askeri çatışma veya başka bir kriz durumunda Pekin’e karşı yaptırımlar konusunda endişeli.

Konutla ilgili 22 Nisan’da düzenlenen toplantıda, Çin merkez bankası ve maliye bakanlığından yetkililerin yanı sıra HSBC’nin de dahil olduğu yerli ve yabancı bankaların yöneticileri de yer aldı.

Çin Maliye Bakanlığı toplantıda Çin’de faaliyet gösteren tüm büyük yabancı ve yerli bankaların temsil edildiğini söyledi. Kaynaklara göre, yetkililer bankacılara ülkenin 3,2 trilyon dolarlık dış rezervlerini korumak için neler yapılabileceğini sordu.

"Çin Tayvan'a saldırırsa..."

Toplantıya katılan yetkililer ve katılımcılar belirli bir senaryodan bahsetmese de bazı kaynaklar konunun Tayvan olabileceğini düşünüyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından Çin’in de yıllardır sorunlu bir bölge olan Tayvan’da bir hamle yapabileceği konuşuluyordu.

Toplantı hakkında bilgi veren kaynak, “Çin Tayvan’a saldırırsa, Çin’in ve batı ekonomilerinden ayrılması Rusya’nınkinden çok daha şiddetli olacak. Çünkü Çin’in ekonomik ayak izi dünyanın her yerine dokunuyor” dedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Orient Capital Research’ün genel müdürü Andrew Collier, “ABD’nin Çin’e karşı büyük yaptırımlar uygulaması zor. Bu nükleer bir savaşta karşılıklı garantili yıkım gibi” ifadelerini kullandı.

Rusya: Ukrayna’ya gelen bütün silahları yok ettik

 

Bankalara yeni yaptırımlar geliyor

 

Çin, ABD ile şirket denetimi anlaşmasını görüşüyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)