BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin’e giriş-çıkışlarda artık sağlık beyanı istenmeyecek----

Çin’e giriş-çıkışlarda artık sağlık beyanı istenmeyecek

Çin’e giriş-çıkışlarda artık sağlık beyanı istenmeyecek
31 Ekim 2023 - 12:24 www.finansgundem.com

1 Kasım'dan itibaren Çin’e giriş-çıkışlarda sağlık beyanı istenmeyecek. Ancak bulaşıcı hastalık belirtileri olan veya bulaşıcı hastalık tanısı almış olan her yolcunun gümrüğe sağlık beyanında bulunması gerekiyor

Çin Gümrük Genel Müdürlüğü, 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren Çin’e giriş ve çıkışlarda sağlık beyannamesi formu doldurulmasına gerek olmayacağını açıkladı. Ancak ateş, öksürük, nefes almada zorluk, kusma, ishal, döküntü, açıklanamayan deri altı kanama gibi bulaşıcı hastalık belirtileri olan veya bulaşıcı hastalık tanısı almış olan her yolcunun gümrüğe sağlık beyanında bulunması gerekiyor.

Çin, KOVİD-19 salgınını kontrol altına almak için uyguladığı yurt dışından gelenlere zorunlu karantina uygulamasını, 8 Ocak 2023 tarihinde kaldırmış sadece test zorunluluğu getirmişti. Ülkeye girişteki zorunlu karantina uygulamasına son verilirken uçuştan 48 saat önce yapılmış PCR testinin negatif sonucunu bildirme zorunluluğu 29 Nisan’a kadar sürdürülmüştü.

Bu tarihten itibaren ise yolculardan yalnızca seyahatlerinden 48 saat önce antijen testi yaparak sağlık durumlarını kontrol etmeleri, ülkeye girişte doldurdukları sağlık beyanında test sonucu bildirmeleri isteniyordu. Bu uygulama da 30 Ağustos’tan itibaren kaldırılmış ve sadece sağlık formu doldurulması zorunluluğu getirilmişti.

Çin’in yenilenebilir enerji kapasitesinde büyük artış

 

Çin'in borçlanma hızı yükseldi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)