BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'in borçlanma hızı yükseldi----

Çin'in borçlanma hızı yükseldi

Çin'in borçlanma hızı yükseldi
30 Ekim 2023 - 07:55 www.finansgundem.com

Çin'in borçlanma hızı ekim ayında arttı. Ülke, ekim ayı boyunca 360 milyar dolar onshore devlet tahvili ve yerel yönetim tahvili satma yolunda ilerliyor.

Çin'de merkezi hükümet ve yerel yönetimler, ekonomiyi desteklemek için uygulanan mali teşviklerin de etkisiyle ekim ayında borçlanma hızını artırdılar

Chinabond verilerine göre Çin, ekim ayı boyunca 2,6 trilyon yuan (360 milyar dolar) onshore devlet tahvili ve yerel yönetim tahvili satma yolunda ilerliyor. Bu yıl başından bu yana görülen en yüksek aylık miktar olacak. Ekim ayı toplamı aynı zamanda ilk dokuz aydaki aylık ihraç ortalamasının %63 üzerinde gerçekleşecek.

İhraç artışı, merkezi hükümetin harcamaları hızlandırma çabasını yansıtıyor.

Citic Securities'e göre tahvil piyasasına yönelik arz baskısı dördüncü çeyrek boyunca yüksek kalmaya devam edecek. Firmanın baş ekonomisti Ming Ming'in bir notunda belirttiğine göre, Çin Merkez Bankası (PBOC)'nin daha fazla likiditeyi serbest bırakmak için bankaların rezerv oranını azaltması veya hatta yıl içinde borçlanma maliyetlerini düşürmek için faiz oranlarını düşürmesi gerekebilir.

Ekim ayındaki devlet tahvili ihracı bir önceki aya göre %5 artarak 1,24 trilyon yuan oldu ve aralık 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Çin'in borcu rekor seviyeye çıktı

 

Çin'in borcunun rekor kırması bekleniyor

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)