BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'den ortak tepki isteği----

Çin'den ortak tepki isteği

Çin'den ortak tepki isteği
05 Eylül 2013 - 14:00 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası Başkanı yardımcısı Yi Gang, Fed'in tahvil alımlarını azaltımına karşı bölgesel işbirliği çağrısında bulundu

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in merkez bankası başkan yardımcısı Yi Gang,  ABD'nin teşvik programını azaltmasından kaynaklanacak risklere karşı Çin ve Asyalı komşularının finansal bağlarını güçlendirmesinin gerektiğini savundu.
Yi'nin açıklamaları, piyasalarda Fed'in 17-18 Eylül'de yapılacak bu ayki toplantısında tahvil alımlarını azaltacağı spekülasyonunun arttığı dönemde geldi.
Gelişmiş ekonomilerin parasal genişleme politikalarından çıkışa başlayabileceğine beklentilerinin, gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasalarında çalkantılara neden olduğunu belirten Yi, bunun idaresinin "ortak çaba" gerektirdiğini savundu.
Çin'in güneyinde düzenlenen Çin-ASEAN finansal forumunda konuşan Yi, Çin ve ASEAN ülkelerine, ikili ticaret ve yatırım anlaşmalarında bölgesel paraların kullanımını genişletmesi ve sermaye akışlarını kolaylaştırmak için daha fazla döviz swap anlaşması yapılması çağrısında bulundu.
Çin, aralarında Endonezya, Tayland ve Malezya'nın da yer aldığı birçok ASEAN ülkesiyle ikili swap anlaşması imzaladı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)