BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin'den işbirliği çağrısı----

Çin'den işbirliği çağrısı

Çin'den işbirliği çağrısı
28 Ocak 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Çin'in döviz regülatörü G-20 ülkelerine "kur savaşlarını" önlemek üzrere işbirliği çağrısında bulundu

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in döviz regülatörü, G-20'yi kur savaşlarını önlemek için işbirliği çağrısında bulunurken, yuanın mevcut seviyesinden memnun olduğunu ifade etti.
Çin Merkez Bankası Yardımcısı Yi Gang, G-20 ülkelerinin para birimleri arasında küresel seviyede daha iyi bir iletişim ve işbirliği olması gerektiğini savunarak, yuanın şu anda "denge" seviyesine bir hayli yakın olduğunu söyledi.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin daha gevşek para politikası çağrıları ve hamlelerinin yeni zayıflatmasının ardından Japonya Ekonomi Bakanı Akira Amari, Davos'taki Dünya Ekonomik Forumu'nda ülkesinin yeni zayıflatmaya değil, deflasyonu yenmeye çalıştığını dile getirdi. Amari'nin 26 Ocak'taki açıklamalarını, yendeki sert düşüş konusunda endişelerini anlatan Almanya ve Kanadalı politika yapıcıların açıklamaları izledi.
Bir dizi göze göz dişe diş rekabetçi devalüasyondan oluşan "kur savaşının" korumacı ticaret hamlelerine neden olarak küresel ticareti olumsuz etkileyeceğine dikkat çeken Royal Bank of Scotland Plc'nin baş Çin ekonomisti Louis Kujis, bunun küresel ekonomi için iyi olmayacağını savundu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)